Article_Top_970x250

Općina Centar Sarajevo donirala Stocu 15 000 KM za civilnu zaštitu

DONACIJA

Općina Centar Sarajevo donirala Stocu 15 000 KM za civilnu zaštitu

tra 30, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Dugogodišnja praksa Općine Centar Sarajevo je da pomaže drugim općinama na području cijele BiH u zaštiti i spašavanju od prirodnih i drugih nesreća, a posljednji u nizu takvih primjera je i donacija Općini Stolac od 15.000 KM za nabavku vatrogasne opreme i materijalno-tehničkih sredstava za potrebe Službe civilne zaštite.

Financijska sredstva su izdvojena iz ovogodišnjeg budžeta Općine Centar, s računa Civilne zaštite koja se redovno svake godine izdvajaju za podršku drugim lokalnim zajednicama u zaštiti i spašavanju od prirodnih i drugih nesreća.

Tim povodom pomoćnik načelnika za Civilnu zaštitu Općine Stolac Danijel Babić posjetio je Općinu Centar gdje je s načelnikom Nedžadom Ajnadžićem potpisao Ugovor o dodjeli financijskih sredstava.

Prilikom potpisivanja ugovora Babić je izrazio zahvalnosti Općini Centar i naglasio da to nije prvi put da im središnja sarajevska Općina pomaže.

- Teritorijalno Općina Stolac se nalazi na jugu BiH gdje je u ljetnom razdoblju česta pojava požara. Tijekom protekle godine registrirano je više od 200 požara različitog intenziteta. Zahvaljujući ovoj donaciji planiramo nabaviti specijalna vatrogasna odijela, namjensku obuću, naprtnjače za direktno gašenje požara na terenu, te crijeva za cisterne - dodao je Babić.

Ajnadžić je kazao da Općina Centar već godinama iskazuje senzibilitet posebno kada je riječ o lokalnim zajednicama koje su pretrpile prirodne nesreće i one kojima je zbog ograničenih financijskih sredstava potrebna pomoć, javili su na službenim stranicama općine Stolac.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250