Article_Top_970x250

Oko 2000 motorista i ljubitelja motora na 29. Međunarodnom moto susretu u Orašju

orašje

Oko 2000 motorista i ljubitelja motora na 29. Međunarodnom moto susretu u Orašju

svibnja 07, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: radioorasje.com

Proteklog vikenda Orašje je bila najpoželjnija regionalna moto destinacija za oko dvije tisuće motorista i zaljubljenika motora iz 106 klubova.

U organizaciji Moto kluba Posavac Orašje, održani su 29. Međunarodni moto susreti, manifestacija koja gotovo tri desetljeća privlači motoriste iz zemalja regije, te Austrije, Njemačke i Švicarske.

Tri dana s mirisom oktana u zraku, uz neponovljiva druženja, zanimljiva moto natjecanja, rock večeri uz nastup šest bendova, te uvijek atraktivan defile kroz mjesta općine Orašje, recept je uspješnosti manifestacije u kojoj su uživali i brojni posjetitelji.  

Ni kiša nije umanjila dobro raspoloženje sudionika motorijade koji su se u moto kampu Dusine natjecali uz ostalo, u ispitima sporosti i spretnosti po klasama, a organizatori su prigodne nagrade, pokale i priznanja uručili pojedincima u nekoliko kategorija.

Klub s najviše sudionika, čak 50, je Lacky Luke iz Domaljevca, najstariji motorista je 77-godišnji Vilhem Nemec iz Sl.Broda, a Dejan Koturić je nagrađen za najljepši motor Yamaha. Motorist iz najudaljenijeg mjesta je Ivica Nedić koji je motorom Suzuki 1200 stigao iz Mainza (Njemačka), dok je motoristica Katarina Božanović iz MK Black Shadow Gradačac pristigla s modelom Ural.  

U natjecanju vožnje sporosti u kategoriji do 50 ccm pobjednik je Drago Mišković, od 500-750 ccm Dušan Popović, a preko 750 ccm pobijedio je Dario Marković. Kod natjecanja vožnje spretnosti s motorom do 50 ccm prvo mjesto osvojio je Gabrijel Nedić, od 500-750 ccm Nadir Osmanbašić, a u kategoriji iznad 750 ccm Davor Orkić.

Iako vremenski uvjeti nisu bili po volji motorista, iz MUP-a ŽP izvijestili su da nije bilo teških prometnih nezgoda i stradavanja sudionika ovogodišnje motorijade, prenosi radioorasje.com.

Dnevnik.ba