Article_Top_970x250

Oglasio se i Nogometni savez BiH povodom fotografije na Pecari

Premijer liga BiH: Široki Brijeg - Zvijezda 09

Oglasio se i Nogometni savez BiH povodom fotografije na Pecari

pro 02, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Jabuka.tv

Nogometaši Širokog Brijega slavili su u 18. kolu Premijer lige BiH s visokih 4:0 protiv Zvijezde 09 na Pecari, no ta uvjerljiva pobjeda pala je u drugi plan.

Utakmicu je obilježio prekid zbog fotografije generala Slobodana Praljka koju su izvjesili navijači domaće momčadi.

Iako se na prvu mislilo kako su igrači Zvijezde samovoljno napustili teren, ipak je sudac Sabrija Topalović prekinuo utakmicu i tražio da se ukloni fotografija s tribine.

Povodom toga, priopćenjem se oglasio i Nogometni savez Bosne i Hercegovine, kojeg prenosimo u cijelosti:

"Administracija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine prikuplja relevantne informacije službenih lica s ove utakmice. Nakon što budu zaprimljeni svi službeni dokumenti s jučerašnje utakmice, nadležni organi NS/FS BiH će poduzeti dalje korake u skladu s relevantnim pravilnicima i propisanim procedurama. Na osnovu izvještaja službenih lica, a u skladu s propisima, NS/FS BiH će pokrenuti disciplinski postupak. Po okončanju istog nadležni organi NS/FS BiH će donijeti adekvatne odluke.

Nacionalizmu i šovinizmu nije mjesto na tribinama nogometnih/fudbalskih stadiona. NS/FS BiH će se, kao što je činio uvijek do sada, u punom kapacitetu boriti protiv ovakvih pojava poduzimajući zajedničke aktivnosti s nadležnim organima i institucijama Bosne i Hercegovine", stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba