Article_Top_970x250

Održano ocjenjivanje vinskih uzoraka pristiglih na Mostarski sajam

mostar

Održano ocjenjivanje vinskih uzoraka pristiglih na Mostarski sajam

ožu 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ocjenjivanje malo manje od 100 vinskih uzoraka pristiglih na 22. međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2019. iz Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Republike Hrvatske održano je u prostorijama Sajma.

Ove godine ocjenjivanje je vršilo međunarodno povjerenstvo sastavljeno od licenciranih degustatora iz cijele regije pod predsjedanjem Bernarda Kozine, a ocjenjivano je malo manje od 100 uzoraka crnih i bijelih vina iz spomenutih krajeva, koje je pokazalo kako su vina s ovih prostora iznimno visoke kakvoće te da nijedan uzorak nije odbačen.

"S onim što sada i nekoliko godina unatrag imamo u bocama definitivno možemo biti zadovoljni. Prostora za napredak uvijek ima i poručujem vinarima i vinogradarima da samo tako nastave. Ovo je prilika za svakog proizvođača vina da vidi na kojoj razini objektivne kakvoće se njegovo vino nalazi jer ovdje ocjenjuju maksimalno kompetentni ljudi", kazao je Kozina, prenosi Fena.

Vina su ocjenjivana po ustaljenoj metodi 100 pozitivnih bodova Međunarodne organizacije za lozu i vino (OIV) koja je prihvaćena u cijelom svijetu, te prema pravilniku ocjenjivanja Mostarskog sajma, vinski uzorci koji dobiju prosječnu ocjenu od povjerenstva iznad 90 od 100 mogućih bodova, dobivaju veliko zlatno odličje.

Imena pobjednika bit će poznata i uskoro objavljena na službenoj internetskoj stranici Mostarskog sajma, dok će priznanja vinarima biti uručena u srijedu, 10. travnja, u okviru Sajma gospodarstva u Mostaru kojem je Narodna Republika Kina zemlja partner, a koji će se održati od 9. do 13. travnja, priopćeno je s Mostarskog sajma.

Dnevnik.ba

Tagovi: