Article_Top_970x250

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća u Širokom Brijegu, dodijeljena priznanja

povodom dana grada i Velike Gospe

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća u Širokom Brijegu, dodijeljena priznanja

kol 09, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Dnevnik.ba

Dodjelom javnih priznanja Grada Širokog Brijega završena je svečana sjednica Gradskog vijeća koja je u petak u Širokom Brijegu održana u povodu Dana grada i blagdana Velike Gospe.

Priznanja su dodijeljena fra Ivanu Ševi zbog organizacije simpozija u povodu stote obljetnice širokobriješke gimnazije, fra Vjekoslavu Lasiću, akademskom kiparu Stipi Sikirici te poduzećima Chemo Commerce i Usluga iz Širokog Brijega.

Predsjednik Gradskog vijeća Širokog Brijega Vinko Topić na svečanoj sjednici istaknuo je važnost 15. kolovoza - Dana Grada i blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije, kazavši kako je to najvažniji, najradosniji i najsvečaniji datum svim Širokobriježanima ma gdje oni bili.

"Mi slavimo ovaj dan koji ima sva obilježja života i radosti. Široki ima svoju dušu i prepoznatljiv identitet", kazao je Topić.

Širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević istaknuo je kako je u Širokom Brijegu lijepo i dobro te da se intenzivno radi na poboljšanju stanja u Gradu.

"Postoje određeni projekti koji su davno trebali biti završeni, a danas se treba baviti projektima komunalne infrastrukture zato što je ovaj grad godinama bio sustavno zanemarivan", kazao je Kraljević i kao jedan od ciljeva naveo i stvaranje uvjeta za što manje odlazaka iz Širokog Brijega.

Napomenuo je kako u Strategiji razvoja Grada postoji nekoliko projekata ukupne vrijednosti od oko 50 milijuna maraka te da će se u narednom razdoblju raditi na njihovom razvoju.

Širokobriješki gvardijan fra Tomislav Puljić čestitao je svima blagdan Velike Gospe i Dan Grada Širokog Brijega i poručio kako su taj blagdan i štovanje Gospe kao takve ,iznimno važni za hrvatski narod.

Uoči svečane sjednice, brojna izaslanstva, među kojima Hrvatskog narodnog sabora u BiH, Grada Širokog Brijega i Zapadnohercegovačke županije, položila su vijence na Trgu širokobrijeških žrtava, prenosi FENA.

Dnevnik.ba