Article_Top_970x250

Odrekla se islama i slikala u bikiniju, sada joj prijete smrću

pobjegla od obitelji

Odrekla se islama i slikala u bikiniju, sada joj prijete smrću

velj 05, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Twitter

Na radikalan potez odlučila se dok je bila s obitelji u Kuvajtu, odakle se u zračnoj luci udaljila od roditelja i odletjela u Bangkok.

Mlada žena iz Saudijske Arabije našla se na meti bijesnih nekadašnjih sugrađana nakon što je pobjegla u Kanadu, odbacila Islam i objavila fotografiju na kojoj sjedi na plaži u bikiniju. Rahaf Mohammed al-Qunun napisala je da je bijeg najbolji potez njezinog života jer je pobjegla od fizičkog, emocionalnog i verbalnog zlostavljanja svoje obitelji, prenosi Večernji list.

- Bila sam mjesecima zatvorena u kući. Nisam smjela voziti niti putovati, a prijetili su mi da će me ubiti ako nastavim sa školovanjem - pojasnila je djevojka koju je obitelj, kako navodi, sprječavala da živi. Na radikalan potez odlučila se dok je bila s obitelji u Kuvajtu, odakle se u zračnoj luci udaljila od roditelja i odletjela u Bangkok.

Imigracijska policija odbila joj je ulazak u državu te su joj oduzeli putovnicu. Dok je čekala deportaciju u hotelskoj sobi, al-Qunun je stolom zabarikadirala vrata te je svoju priču podijelila na društvenim mrežama koristeći hashtag #SaveRahaf. Cijeli slučaj došao je i do UN-a koji joj je dodijelio zaštitu, a nakon toga ponuđen joj je azil u Kanadi.

- Stvarno se osjećam tužno zbog žena poput tebe. Saudijci žive u sreći. Žive normalno, voze, idu u trgovačke centre, a žene sada putuju same. Pa sam naš prorok Muhammed rekao je da su žene i muškarci jednaki - napisao joj je jedan muškarac ispod slike.

Međutim, al-Qunun se s time ne slaže i dosta joj je toga da muškarci kontroliraju žene koje bi trebale biti slobodne kao i oni.

Dnevnik.ba