Article_Top_970x250

Odluka Eurosonga razljutila mnoge Hrvate: "Ovo je nepravda za Kedžu"

idu nove pjesme

Odluka Eurosonga razljutila mnoge Hrvate: "Ovo je nepravda za Kedžu"

ožu 21, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Organizacija Eurosonga odlučila je da se ovogodišnje pobjedničke pjesme ipak neće moći natjecati na natjecanju 2021. godine.

"Na sastanku eurovizijske Referentne grupe odlučeno je kako eurovizijska pravila neće biti mijenjana te da će za Eurosong 2021. morati biti odabrane nove pjesme! Hoće li izvođač biti isti, odluka je na svakoj televiziji sudionici Eurosonga posebno", stoji u njihovoj odluci.

"Kako bi se odala počast pjesmama koje su trebale biti izvedene na ovogodišnjem Eurosongu, EBU je odlučio izdati CD Eurosonga 2020. Dodatno se razmatra i na koje će još načine biti promovirani ovogodišnji nesuđeni sudionici Eurosonga, a o tome će se odluka donijeti 26. ožujka. Svakako je poznato kako taj televizijski i/ili radijski događaj neće biti natjecateljskog tipa", zaključili su.

Damir Kedžo, dakle, sljedeće godine neće moći predstavljati Hrvatsku s pjesmom Divlji vjetre koja je trebala ići na Eurosong ove godine, no natjecanje je zbog koronavirusa otkazano. Hoće li Kedžo sljedeće godine dobiti priliku nastupiti na eurovizijskoj pozornici s nekom novom pjesmom, zasad ovisi o odluci HRT-a.

Mnogi su na društvenim mrežama već izrazili nezadovoljstvo ovakvom odlukom.

"Ovo je definitivno nepravda za Kedžu", "Nadam se da će HRT donijeti ispravnu odluku i poslati Kedžu na Eurosong iduće godine, a pjesmu da biramo svi skupa! Dakle Kedžo predstavnik s 4 pjesme u izboru!", "Pošto Kedžo ne smije na Eurosong s Divlji vjetre neka onda ide s novom pjesmom (ali pod uvjetom da je radi Ante Pecotić koji mu je napisao pobjedničku pjesmu) ili se napravi Dora 2021.", pisali su Hrvati ispod objave na profilu Eurosong HRT, prenosi index.hr.

Dnevnik.ba