Article_Top_970x250

Odbojkašicama Bimal-Jedinstva za osvajanje Kupa BiH nagrada od - 10 maraka!

samo u bih

Odbojkašicama Bimal-Jedinstva za osvajanje Kupa BiH nagrada od - 10 maraka!

srp 17, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Odbojkašice Bimal Jedinstva

Odbojkašice Bimal-Jedinstva iz Brčkog za osvajanje Kupa BiH u odbojci dobile su nagradu u iznosu od 10 KM, a svaka igračica i trener daleko najboljeg ženskog odbojkaškog kluba će dobiti po 0,50 KM.

ŽOK Bimal-Jedinstvo iz Brčkog uvjerljivo je najuspješniji ženski odbojkaški klub u BiH, a upravo su igračice ovog kluba u posljednjih 13 sezona osvojile isto toliko titula prvaka, što je pokazatelj potpune dominacije u bh. prvenstvu, a ovaj klub je i petostruki uzastopni osvajač Kupa BiH.

Igračice ovog kluba na jesen očekuje nastup u odbojkaškoj Ligi prvaka gdje će igrati protiv albanskog Partizanija, a u kakvoj se situaciji ženska bh. odbojka nalazi, najbolji je pokazatelj nagradni fond za osvajača Kupa BiH.

Naime, na službenoj Facebook stranici kluba čelnici Bimal-Jedinstva objavili su da je klub za osvajanje Kupa BiH dobio novčanu nagradu u iznosu od 10 KM, što je 0,50 KM po jednom članu tima, bilo je da riječ o igračicama ili trenerima. 

"Domaćin i organizator finala Kupa BiH, BL Volley iz Banje Luke, pobjedniku Kupa je nakon četiri mjeseca uplatio novčanu nagradu (10 KM). Da nije smiješno, bilo bi žalosno. Svaka igračica i trener našeg kluba dobit će po 50 feninga od nagrade. I to je odbojka", kazali su iz kluba u opisu fotografije na kojoj se vidi uplata u iznosu od 10 KM.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250