Article_Top_970x250

Odbjegli Vatreni na meti istanbulskih velikana, ali spominju se i klubovi iz Španjolske i Njemačke

Transferi

Odbjegli Vatreni na meti istanbulskih velikana, ali spominju se i klubovi iz Španjolske i Njemačke

srp 31, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Getty Images

Hrvatski napadač Nikola Kalinić bi i ovog ljeta mogao promijeniti klub jer za njega nema mjesta kod Diega Simeonea

Nikola Kalinić zanimljiv je Galatasarayu i Fenerbahčeu. Kako ga je Atletico Madrid lani platio 15 milijuna eura, Kalinić nije ni besplatan, pa ni jeftin. Ti bi turski velikani nekad lako stavili na stol cifru od desetak milijuna koliko bi Madriđani mogli tražiti, no danas je Turska u krizi, a klubove muči UEFA-in financijski fair-play. Čeka se da potpišu ugovor o televizijskim pravima, možda potom dođe i do realizacije posla s Kalinićem. Čini se da bi on to volio, međutim sigurno još neko vrijeme, moguće je sve do pred kraj kolovoza, ne treba očekivati rješenje njegova statusa.

Prema pisanju pojedinih turskih medija, Fenerbahče mu je spreman dati četiri milijuna eura godišnje i sklopiti ugovor na tri sezone. Ukoliko posloži financijsku bilancu. Što su odlične brojke za igrača koji nije u najboljem trenutku karijere. Materijalno jaču ponudu vjerojatno je imao jedino iz Kine, kamo se nije želio otisnuti. Ako su ti navodi istiniti... No, da su turski divovi u kontaktu s Kalinićevim agentom, nedvojbeno je točno.

Za Kalinića postoje upiti i iz drugih španjolskih klubova, već se pisalo o Betisu, ali i njemačkih. Diego Simeone kazao mu je da kod njega neće igrati i zato nije ni išao na američke pripreme. Ostao je raditi s nogometašima koji su bili na Copa Americi. U konačnici, ne bude li zadovoljan s nijednom ponudom, ostaje mu ugovor s Atleticom. Međutim, to ne bi odgovaralo ni njemu ni Colchonerosima pa je logično očekivati da će neki modul biti pronađen. Prodaje ili čak posudbe. Kalinić ima 31 godinu i još bi mogao tresti mreže. Samo se mora naći u sredini gdje će mu trener i ekipa stvoriti preduvjete za to. Za Atletico je u svim natjecanjima igrao tek 1090 minuta i zabio četiri pogotka. No, nije čudno što je Turcima zanimljiv. Baš ima biografiju igrača kakve su oni najčešće kupovali. U njoj su imena velikih klubova, status reprezentativca iz prošlosti, zrele, ali ne previsoke godine...

Dnevnik.ba