Article_Top_970x250

Odbio je poziv da nastupa za Vatrene, a jučer je u Njemačkoj dobio veliko priznanje

bundesliga

Odbio je poziv da nastupa za Vatrene, a jučer je u Njemačkoj dobio veliko priznanje

tra 11, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Instagram/Pixsell

– Mi smo se, skautirajući Josipa, uvjerili kako je riječ o vrlo darovitom igraču, zato je i dobio naš poziv. No, očito pod pritiskom kluba, Stanišić je donio svoju odluku. Žao nam je zbog toga.

Europski prvak Bayern u subotu je kod kuće odigrao samo 1:1 protiv berlinskog Uniona u 28. kolu Bundeslige, a zanimljivo da je u tom susretu za bavarsku momčad debitirao Josip Stanišić. 

Riječ je o Nijemcu hrvatskih korijena koji je rođen u travnju 2000. godine, a igra na poziciji braniča. Priliku tada 18-godišnjem Stanišiću svojedobno je dao i Niko Kovač u svojoj prvoj utakmici na klupi Bayerna. Doduše, bilo je to u prijateljskoj utakmici protiv PSG-a kada nisu igrale najveće zvijezde kluba.

HNS je svojedobno pokušao pridobiti Stanišića, no ovaj je mladi branič odbio Hrvatsku i odlučio da će nastupati za Njemačku.

– U razgovoru s njegovim ocem prije nekoliko dana priopćeno nam je kako se Josip ipak odlučio za Njemačku – rekao je prije dvije godine tadašnji glavni instruktor HNS-a Sreten Ćuk i dodao:

– Mi smo se, skautirajući Josipa, uvjerili kako je riječ o vrlo darovitom igraču, zato je i dobio naš poziv. No, očito pod pritiskom kluba, Stanišić je donio svoju odluku. Žao nam je zbog toga.

U HNS-u su smatrali da je ulogu u ovom slučaju odigrao i Stanišićev menadžer, Dieter Hoeness, ali tada smo, posredno kontaktirajući s Hoenessom, saznali kako je on odluku prepustio Josipu i njegovim roditeljima, piše Vecernji.hr.

Dnevnik.ba