Article_Top_970x250

Odbijena donacija za Ejuba Ganića u iznosu deset milijuna dolara!

Dom naroda BiH

Odbijena donacija za Ejuba Ganića u iznosu deset milijuna dolara!

tra 12, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ejub Ganić

Zaustavljen je pokušaj pljačke države koju je planirao Ejub Ganić. Naime, Vijeće ministara ranije je potpisalo suglasnost kojom se Bosna i Hercegovina obvezuje pokloniti zemljište Ejubu Ganiću kako bi on napravio objekt i primio donaciju od Saudijske Arabije u iznosu od 10 milijuna dolara!

Dom naroda je na posljednjoj sjednici glasovao negativno o davanju suglasnosti odluci Vijeća ministara kojom se prihvaća sporazum sa Saudijskom Arabijom o doniranju 10 milijuna dolara privatnom fakultetu Ejuba Ganića. 

Ono što je bilo sporno za troje izaslanika kluba Hrvata (Mario Karamatić, Zdenka Džambas i Ljilja Zovko) bila je stavka o poklanjanju državnog zemljišta Ejubu Ganiću, kao uvjetu za ostvarivanje donacije. Također, protiv suglasnosti su glasovala i četiri izaslanika iz kluba Srba tako da Odluka nije imala ni opću ni entitetsku većinu. 

Na ovaj način Dom naroda BiH spriječio je pljačku državne imovine koja je trebala ići u korist čovjeka koji već ima ilegalni objekt na konkretnom zemljištu, a prilikom gradnje ilegalnog objekta, Ganić je uspio srušiti zid zgrade Ministarstva obrane.

Dnevnik.ba