Article_Top_970x250

Odavanje počasti žrtvi Vukovara i proslava obljetnice uspostave HZ HB

Tropletovi dani kulture

Odavanje počasti žrtvi Vukovara i proslava obljetnice uspostave HZ HB

stu 18, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Kao i svake godine, Tropletovi dani kulture završavaju 18. studenoga odavanjem počasti žrtvi Vukovara i obilježavanjem obljetnice uspostave Hrvatske zajednice Herceg Bosna.

I ove godine će Tropletova mladež na Humu ponad Mostara, ispod Jubilejskoga križa, upaliti 28 baklji u znak sjećanja na 28 godina od spomenutih događaja.

Baklje će biti upaljene u 25 minuta do 8 sati (navečer) u spomen na 25. 8., kada je počela agresija na grad Vukovar.

Prije toga, kao i svake godine, građani Mostara će upaliti svijeće u Vukovarskoj ulici i time odati počast žrtvi Vukovara, Škabrnje i svih stratišta te svih poginulih u Domovinskom ratu.

Vjerujemo da će kao i do sada iz svih mostarskih crkava krenuti tihe procesije poslije večernjih svetih misa a zajednička molitva biti u 19 sati u Vukovarskoj ulici.

Pozivamo sve građane a posebno pripadnike HVO da 18.11. dođu u Vukovarsku ulicu, pomole se i zapale svijeću. Posebno pozivamo mlade Mostara i studente da nam se pridruže na Humu u 19.15 sati te da u 25 minuta do 8 sati zajednički zapalimo 28 baklji i time odamo počast žrtvi Vukovara i proslavimo obljetnicu uspostave Hrvatske zajednice Herceg Bosna.

Podsjetimo!

Bez obzira na kampanju sarajevske političke čaršije i njihovih medija, te bez obzira na slabosti hrvatske politike koja je prihvatila njihovu paradigmu, Dan Hrvatske zajednice Herceg Bosna je po važećim ustavima i zakonima Bosne i Hercegovine i Federacije BiH u istom rangu kao i nametnuti Dan državnosti BiH (25.11.), stoga oba trebaju biti neradni dani i slaviti se na prostorima na kojima su se i obilježavali do stupanja Daytonskog ustava na snagu, i tako sve do donošenja novoga zakona o praznicima i blagdanima BiH/FBiH, stoji u priopćenju Tropleta.

Dnevnik.ba