Article_Top_970x250

Odana počast pripadnicima brigade Knez Domagoj

buna

Odana počast pripadnicima brigade Knez Domagoj

srp 16, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Društvene mreže

U Aleji kockica na Spomen-parku Buna upaljene su svijeće u znak sjećanja na poginule branitelje brigade Knez Domagoj koji su svoje živote dali u obrani Bune i južnih prostora.

Podsjetimo, u sklopu manifestacije Lipanjske zore, 14. lipnja ove godine obilježena je 28. obljetnica oslobođenja Bune kada su otkrivena dva nova spomenika u Aleji kockica na Spomen-parku Buna i to Spomen-kockica poginulim pripadnicima brigade Knez Domagoj Čapljina s imenima 14 poginulih branitelja i Spomen-kockica za šest hrvatskih vitezova iz drugih krajeva.

Nakon toga, u povodu 13. srpnja, spomendana Bune, organiziran je prijem članova obitelji poginulih branitelja čija se imena nalaze na spomen obilježju. Ovom prilikom ministar za pitanja branitelja Oliver Soldo je obiteljima poginulih i svim pripadnicima ove čapljinske brigade izrazio zahvalnost za doprinos u obrani ovih prostora i podnesenoj žrtvi za očuvanje slobode.

Isti dan u organizaciji Županijske zajednice Udruga roditelja i udovica poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu HNŽ i Udruge dragovoljaca i veterana HVO HNŽ upriličeno je druženje na kojemu je ministar Soldo upoznat s problemima s kojom se susreću članovi obitelji poginulih branitelja 25 godina od završetka rata, od čega posebno ističu uvijek aktualnu stambenu problematiku i zapošljavanje djece poginulih branitelja.

Ministar Soldo upoznao je nazočne o aktivnostima Ministarstva i obećao nastavak rada na poboljšanju položaja braniteljske populacije a posebno članova obitelji poginulih branitelja.

Dnevnik.ba