Article_Top_970x250

Obilježena 30. obljetnica osnutka HDZ-a BiH u Rami

hnž

Obilježena 30. obljetnica osnutka HDZ-a BiH u Rami

lip 12, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Obilježavanje je započelo polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća ispred Središnjeg spomen obilježja u Rami, a potom i svečanom sjednicom Općinskoga odbora HDZ-a BiH Rama.

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) u petak je u Rami svečano obilježila svoju 30. obljetnicu osnutka.

Obilježavanje je započelo polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća ispred Središnjeg spomen obilježja u Rami, a potom i svečanom sjednicom Općinskoga odbora HDZ-a BiH Rama.

U godini kada HDZ BiH obilježava 30. obljetnicu osnivanja stranke na području Bosne i Hercegovine svečane obljetnice obilježavaju se pod posebnim okolnostima zbog situacije izazvane koronavirusom, priopćeno je iz te stranke, prenosi Fena.

Na obilježavanju obljetnice u Rami sudjelovao je i predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, kao i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije Stjepan Bošković, članovi OO HDZ-a BiH Rama, predsjednici temeljnih organizacija te svi raniji predsjednici stranke u Rami.

Nazočne na svečanoj sjednici pozdravio je predsjednik OO HDZ-a BiH Rama i ministar pravde BiH Josip Grubeša.

On se osvrnuo na djelovanje strane u proteklom razdoblju, ali je istaknuo i planove za naredno razdoblje, posebno s aspekta pripreme i održavanja lokalnih izbora.

U svom obraćanju predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović čestitao je obljetnicu i 30. godina od osnivanja općinske organizacije te stranke u Rami.

Poseban pozdrav uputio je osnivačima i utemeljiteljima HDZ-a BiH u Rami, ali i svim stranačkim organizacijama.

Čović je prezentirao trenutnu aktualnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini te sve probleme koje ima izvršna i zakonodavna vlast pri funkcioniraju na svim razinama.

"HDZ BiH je bio i ostao predvodnik svih pozitivnih procesa u zemlji, kao i aktivni zagovornik europskog puta Bosne i Hercegovine", istaknuo je.

Govoreći o lokalnim izborima Čović je naglasio kako stranka na svim razinama radi i vrši pripreme unatoč svim problemima oko Središnjeg izbornog povjerenstva i pomjeranjem izbornih rokova.

"Hoće li biti izbori ili neće, to nećemo nagađati, radimo aktivno i trebamo prijaviti naše liste", istaknuo je Čović te je potaknuo sve članove Općinske organizacije u Rami na predan rad na predstojećim lokalnim izborima.

Stranka će, kako je istaknuto, podržati sve potrebe aktivnosti kako bi HDZ BiH u Rami imao većinu u Općinskome vijeću te poziciju načelnika općine.

Na kraju svečane sjednice dodijeljene su zahvalnice svim ranijim predsjednicima OO HDZ-a BiH Rama, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

Tagovi: