StoryEditor

Obilježena 28. godišnjica stradanja hrvatskih branitelja u Doljanima

Piše D  /  25.07.2021., 05:07h

Na obilježavanju stradanja hrvatskih branitelja na Pomenu bili su nazočni predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja općina Tomislavgrad i Rame, brojna rodbina, prijatelji, suborci, ratni zapovjednici te druge osobe iz društvenog i političkog života Tomislavgrada i Rame.

Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Tomislavgrad je 2014. godine postavila spomen-ploču na kojoj su upisana imena hrvatskih branitelja stradalih upravo na ovome mjestu iz sastava tomislavgradske Ratne brigade "Kralj Tomislav": Ljilje Zrno, Ivana Radoša, Ivana Petrovića i Martina Baćka, dok su s ramske strane na ovim padinama za opstojnost hrvatskog naroda na ovim prostorima poginuli hrvatski branitelji Nenad Bilić i Josip Pušić. 

Kako bi se odala počast svim hrvatskim braniteljima stradalima na ovome nekadašnjem bojištu, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata Tomislavgrad je također postavila ploču na kojoj su upisana imena i preostalih osam hrvatskih branitelja, stradalih na jablaničkome bojištu: Josipa Mioča, Pericu Kutlešu, Franu Krištu, Marka Belića, Matu Mamića, Miću Šokčića, Antu Luketića i Željka Bogdana.

Dnevnik.ba

28. rujan 2021 04:13