Article_Top_970x250

Obilježen Dan hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata

hercegbosanska županija

Obilježen Dan hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata

svibnja 30, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

U povodu Dana hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, koji se slavi 30. svibnja, Zajednica Udruga HVIDR-a Hercegbosanske županije (HBŽ) u subotu je obilježila obljetnicu postojanja i aktivnog rada u Tomislavgradu, Livnu i Kupresu.

Kako je za Fenu kazao predsjednik Udruge HVIDR-a podružnice Tomislavgrad Stipe Braovac, zbog mjera epidemiološke zaštite središnja svečanost obilježavanja je održana na županijskoj, odnosno lokalnoj razini.

Izaslanstva Zajednice Udruga HVIDR-a HBŽ je, pridržavajući se svih mjera zaštite, ispred spomen obilježja u Tomislavgradu, Livnu i Kupresu zapalilo svijeće, čime su se na dostojanstven način prisjetili svih poginulih, nestalih i umrlih pripadnika Hrvatskog vijeća obrane.

"U prigodi obilježavanja 26. obljetnice postojanja i aktivnog rada naše Udruge, koja broji oko 180 članova, s ponosom i dubokim poštovanjem sjećamo se svih poginulih hrvatskih branitelja i preminulih članova udruge", istaknuo je Braovac.

Izaslanstvo Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida (HVIDRA) Tomislavgrad je također zapalilo svijeću ispred spomenika dr.Franje Tuđmana, u čast proslave Dana državnosti RH.

Dnevnik.ba