Article_Top_970x250

Novi uspjesi Glazbene škole Široki Brijeg

kultura

Novi uspjesi Glazbene škole Široki Brijeg

tra 18, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Učenici Glazbene škole Široki Brijeg ove godine promovirali su svoja umjetnička dostignuća i vještine na brojnim smotrama i natjecanjima te postigli izvanredne rezultate.

Sudjelovali su na dva velika natjecanja mladih glazbenika i to na Federalnom natjecanju učenika i studenata glazbe u Bihaću i na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika "Daleki akordi" Split/Kaštel Kambelovac, koji se održao od 13. do 17. travnja gdje su se predstavili u disciplinama gudači i puhači, prenosi Fena.

U disciplini gudača-violina natjecali su se Luka Slišković, 1. kat.; klasa Irena Vučić, prof; korepetitor Renata Hil, prof. koji je osvojio prvu nagradu; Marko Slišković, 2. kat. Klasa, Irena Vučić prof; korepetitor Gabrijela Glavinić, prof. koji je također osvojio prvu nagradu i Mate Slisković, 3. kat. klasa Irena Vučić prof.; korepetitor Gabrijela Glavinić, prof. koji je osvojio treću nagradu.

U disciplini drvenih puhača - flauta Jakov Begić 2. kat, klasa Nikolina Vukoja prof.; korepetitor Ivona Ćeškić, prof. osvojio je prvu nagradu, i to od mogućih 60 bodova 59. S obzirom da je Jakov Begić u svojoj kategoriji dobio najviše bodova nastupio je na svečanom završnom koncertu.

Na Federalnom natjecanju učenika i studenata glazbe u Bihaću Djevojački zbor, pod vodstvom Marije Čolak prof.; korepetitor Nina Puzić, osvojio je prvu nagradu. Također, na istom natjecanju prvu nagradu je osvojio Dječji zbor, pod vodstvom Marka Salavarde prof.; korepetitor Nina Puzić, prof. U kategoriji drvenih puhača - flauta Iva Višić, 4. kat., klasa Nikolina Šušak prof; korepetitor Ivona Ćeškić prof. osvojila je drugu nagradu.

Jakov Begić, flauta, druga kategorija, klasa Nikolina Vukoja prof; korepetitor Ivona Ćeškić prof. osvojio je specijalnu nagradu - maksimalni broj bodova -100.

Ravnateljica Glazbene škole Tonćika Kolobarić, s ponosom je istaknula veliku ljubav i trud koju su ovi mladi nadareni glazbenici uložili u svoje glazbeno obrazovanje uz podršku i zalaganje svojih nastavnika i roditelja.

Posebno je zahvalila gradonačelniku Miri Kraljeviću na potpori koju je i ovaj put nesebično pružio osiguravši materijalna sredstva za putovanje u Split i Bihać.

"Čestitamo Glazbenoj školi na uspjehu, a Grad Široki Brijeg i dalje nastavlja podržavati naše uspješne glazbenike", objavljeno je službenim stranicama Grada Širokog Brijega.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250