Article_Top_970x250

Novi trener Zrinjskog najavio borbu za vrh ljestvice

počeli pripreme

Novi trener Zrinjskog najavio borbu za vrh ljestvice

sij 15, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: FENA

Prozivkom i treningom održanim u petak na stadionu pod Bijelim brijegom nogometaši Zrinjskog započeli su pripreme za proljetni dio sezone.

Novi trener "Plemića" Sergej Jakirović kazao je kako je pred njim i njegovim igračima puno posla.

- Već četiri dana sam u Mostaru i dojmovi su odlični. Imamo puno sastanaka, informacija i priprema za sve ono što nas čeka, danas i sutra odradit ćemo dva uvodna treninga, u nedjelju smo slobodni, a već u ponedjeljak krećemo za Međugorje na daljnje pripreme - kazao je Jakirović.

Dodao je kako će Zrinjski prije nastavka prvenstva odigrati deset utakmica.

- Te utakmice dosta će diktirati i situacija s koronavirusom. Prva utakmica nam je već u subotu, 23. siječnja, protiv Croatije iz Zmijavaca, a oni rade sve na tome da uspiju ući u BiH. Nakon toga igramo protiv Jadran Luke Ploče, Olimpika iz Sarajeva i tako dalje. Uglavnom ćemo biti na relaciji Međugorje - Mostar, ovisno od vremenskih uvjeta, ali ja želim da prva dva tjedna provedemo u Međugorju kako bismo se što više zbližili i dobili zajedništvo, jer bez toga i momčadskog duha nitko ništa ne može napraviti - kazao je Jakirović.

Prvi dio sezone Zrinjski je okončao na šestom mjestu s 32 boda, 13 manje od vodećeg Sarajeva. Jakirović je istaknuo kako se Zrinjski na vrh ljestvice može vratiti pobjedama, koje, dodao je, mogu doći samo kontinuitetom, odricanjem i napornim radom.

- Otvoreno ću reći, mi smo ostali dužni bez obzira što se sve izdogađalo. Bilo je tu otežavajućih okolnosti zbog koronavirusa i neprolaska priprema nekih igrača koji su se naknadno priključivali. Ali upravo zato moramo iskoristiti ovaj period od šest tjedana da se maksimalno uigramo, da svježa krv koju dovodimo u liku mladih, gladnih i ambicioznih igrača, pojača konkurenciju i donese dodatnu kvalitetu momčadi. Znam razlog zbog kojeg smo ostali dužni, to ću reći igračima kako bismo napravili popravni ispit, kako bismo bili što bolji u nastavku sezone i pobjeđivali, a pobjede će doći samo napornim radom, kontinuitetom i odricanjem - poručio je Jakirović.

Također je kazao kako smatra da krila Zrinjskog moraju dati veći doprinos u napadu.

- Oni su to u prošlosti dokazali, ali u nogometu se moraš dokazivati svaki dan. Imamo najboljeg strijelca lige Nemanju Bilbiju i moramo ga maksimalno iskoristiti, ali isto tako s obje strane krila fali nam minimalno deset golova. Mislim da u veznoj liniji imamo dosta prostora za napredak, ja to volim brže, okomitije i agresivnije, a tako ćemo i trenirati. Tu očekujem veliki pomak, inače nisi za Zrinjski, ja to tako gledam - kazao je Jakirović.

Pojačanje je, kako kaže, potrebno i na stoperskoj poziciji.

- Moramo se znati braniti na širokom prostoru i jasno je kakav profil stopera tražim i zato se ne zalijećem. Jako su mi bitni karakter i radne navike i ne smijem tu pogriješiti. Ako takvog igrača ne nađemo probat ćemo iskoristiti unutrašnje rezerve i nadam se da će me netko pozitivno iznenaditi. Volio bih također imati jednog veznog igrača, odnosno "osmicu" koja može napraviti višak u tom dijelu terena, ali to nije lako naći - kazao je trener "Plemića".

Jakirović je također naveo kako mu fale utakmice s gledateljima na tribinama.

- Bez obzira bodre li te ili negoduju s tribina, osobno mi to jako fali, jer igra se za gledatelje, a ovako se nekad dobije osjećaj kao da su utakmice prijateljskog karaktera, ali mi smo profesionalci i moramo se prilagoditi svakoj situaciji, pa tako i ovoj - kazao je Jakirović.

U prvoj službenoj utakmici u nastavku sezone Zrinjski će 27. veljače u Mostaru ugostiti Krupu, nakon čega slijedi gostovanje kod prvoplasiranog Sarajeva, piše FENA.

Dnevnik.ba