Article_Top_970x250

Novi slovenski veleposlanik posjetio Dodika u narodnoj nošnji

damijan sedar

Novi slovenski veleposlanik posjetio Dodika u narodnoj nošnji

srp 16, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Predsjedništvo BiH

Predajući akreditive predsjedatelju Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, rezidentni veleposlanik Republike Slovenije Damijan Sedar kazao je da je Slovenija čvrsta zagovornica napretka Bosne i Hercegovine na njenom putu ka Europskoj uniji.

U tom kontekstu razgovarano je o trenutnom slovenskom predsjedavanju Vijećem Europske unije. Veleposlanik Sedar je kazao kako će se Slovenija nastaviti zalagati za ubrzanje procesa proširenja Europske unije u našoj regiji, a posebna pažnja predsjedanja bit će usmjerena prema Bosni i Hercegovini.

Slovenija će, kao predsjedateljica, nastojati raditi na socijalno-ekonomskom jačanju regije i promociji sektorske integracije država regije u EU, kao što su infrastruktura, transport, energetske veze, istraživanja, dekarbonizacija, digitalizacija, kibernetska sigurnost i pozitivna perspektiva za mlade.

Suovornici su složni da su odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije tradicionalno prijateljski i bez otvorenih pitanja koja bi otežavala suradnju dviju država.

Na kraju ceremonije predaje akreditivnih pisama predsjedavajući Dodik je veleposlaniku Sedaru poželio uspješan četverogodišnji diplomatski mandat.

Dnevnik.ba

Tagovi: