Article_Top_970x250

Nokaut za kraj: Fedor uspavao Jacksona i najavio mirovinu

velika karijera

Nokaut za kraj: Fedor uspavao Jacksona i najavio mirovinu

pro 29, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot

Legendarni ruski MMA borac Fedor Emelianenko otišao je u službenu mirovinu nakon što je brutalnim direktom nokautirao Rampagea Jacksona.

Fedor Emelianenko otišao je u povijest MMA sporta. Na priredbi u Japanu, koju su zajednički organizirali Rizin i Bellator, Fedor je u prvoj rundi nokautirao Rampagea Jacksona i nakon toga obznanio odlazak u mirovinu.

"Ovime završavam karijeru. Ovo je kraj moje turneje", poručio je Fedor nakon pobjede.

POBJEDA FEDORA

S obzirom da je u meč ušao daleko lakši od svog suparnika, Fedor je od prvog gonga krenuo iskoristiti prednost u brzini koju je definitivno imao. Munjevitim udarcima u stand upu stvorio je veliki pritisak na svog suparnika, koji se grčevito branio.

Na otprilike polovici prve runde Fedor je pronašao distancu i gromovitim desnim direktom pogodio Jacksona ravno u sljepoočnicu, te ga poslao na tlo.

Američki borac se nije ni pokušao oporaviti od tog udarca, već je na podu kimao glavom da ne može dalje nastaviti, a potom je i rukom sugerirao "dosta, nemoj više".

Uvjerljiva 39. pobjeda u karijeri za 43-godišnjeg Fedora Emelianenka, te treća u posljednje četiri borbe. Za 41-godišnjeg Jacksona je ovo bio 14. poraz u karijeri, te čak treći u  posljednje četiri borbe. 

Rus je otišao u mirovinu kao bivši prvak PRIDE-a, svjetski prvak u Sambu, ali i vrsni judist nakon što je u dva navrata osvajao brončanu medalju na prvenstvu Rusije.

Sports Illustrated ga je proglasio najboljim MMA borcem 2000-ih godina, a mnogi ga smatraju najboljim MMA borcem svih vremena, te majstorom ground and pound udaraca koji su bili njegov zaštitni znak tijekom cijele karijere, piše gol.hr.

Dnevnik.ba

Tagovi: