Article_Top_970x250

Njemački bračni par šokirao oporukom: Bogatstvo ostavili neočekivanom nasljedniku, ali uz posebni uvjet

Waldsolms

Njemački bračni par šokirao oporukom: Bogatstvo ostavili neočekivanom nasljedniku, ali uz posebni uvjet

stu 26, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Profimedia

Alfred Wedel preminuo je prije pet godina, a Renate Wedel prije godinu dana u jednom frankfurtskom domu umirovljenika.

Rijetko kad nečija oporuka privuče pažnju šire javnosti, međutim u slučaju pokojnog bračnog para Renate i Alfreda Wedel iz Waldsolmsa to je i više nego opravdano. Oni su, naime, ostavili čak  6,2 milijuna eura zajednici Waldsolms.

Nasljedstvo se sastoji od bankovnog računa, dionica, dragocjenosti, kuće i zemlje. Alfred Wendel radio je kao broker na Frankfurtskoj burzi te je godinama reinvestirao svaki profit od svojih dionica. Bračni par Wedel je cijelo vrijeme živio povučeno u vili u Waldsolmsu u blizini Butzbacha u okrugu Weiperfelden.

Alfred Wedel preminuo je prije pet godina, a Renate Wedel prije godinu dana u jednom frankfurtskom domu umirovljenika. Nakon njezine smrti otvorena je oporuka i pokazalo se da je glavni nasljednik Renatina sestra. Međutim, kako je ona ranije preminula, drugi po redu nasljednik je zajednica Waldsolms. 

Gradonačelnik 61-godišnji Bernd Heine je rekao kako je isprva mislio da je brojka krivo napisana. No, nije sve posve crno-bijelo. Nasljedstvo ima i određen uvjet. 

Novac bi se trebao potrošiti na infrastrukturu; zgrade, staze, trgove, ulice…

– Puno toga treba popraviti i proširiti. Uz to, možemo planirati i medicinski centar, dječji vrtić, dodatna oprema za igru, sportski tereni, grijanje za bazen…, rekao je Heine, prenosi Fenix-magazine. 

Dnevnik.ba