Article_Top_970x250

"Nisam mogao biti iskren prije utakmice, iznenadili smo ih..."

nenad bjelica:

"Nisam mogao biti iskren prije utakmice, iznenadili smo ih..."

ruj 18, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Slavko Midzor/Pixsell

Procijenili smo da u defenzivni moramo biti fantastični. U prvom poluvremenu nismo im dali niti jednu opasnu situaciju. Prvo poluvrijeme je bilo fantastično - rekao je trener Nenad Bjelica

Dinamo je pokazao kako će ove sezone voditi zapaženu ulogu u Ligi prvaka i kako neće biti kanta za napucavanje. U 1. kolu Lige prvaka plavi su u fantastičnom ozračju nadjačali Atalantu s 4:0 golovima Oršića (32., 42., 68.) i Leovca (10.).

- Vidjeli smo jednu ekipu koja igra neobičan nogomet, otkad sam ja tu nikad se nismo susreli s ovakvom ekipom. Malo smo se prilagodili tome. Procijenili smo da moramo u defenzivi biti apsolutno perfektni i da ćemo onda doći do šansi. Tako je i bilo, u prvom poluvremenu nismo im dali nijednu opasnu situaciju, taj dio je bio perfektan. Sve što smo taktički htjeli odraditi smo odradili.Nekad u trbuhu dobijete osjećaj da trebate to napraviti - rekao je trener Nenad Bjelica za HRT i nastavio:

- Od prvog trenutka kad sam vidio Atalantu kako igra imao sam osjećaj da moram tako postaviti ekipu, htio sam pritisak na njihove vezne igrače. Bilo smo opasni i znali smo da ćemo doći do svojih šansi.Oni sigurno nisu očekivali da ćemo mi promijeniti postavke igre jer nismo nikad igrali ovako.

- Ali nismo nikad igrali ni protiv protivnika koji igra kao oni i trebalo je hrabrosti da promijenimo sustav koji nam je dosad sjajno funkcionirao. Nisam mogao biti iskren prije utakmice, danas smo ih iznenadili, ali ja sam bio siguran da ćemo u ovom sistemu biti bolji i tako je bilo - istaknuo je Dinamov trener.

Junak utakmice bio je Mislav Oršić koji je predvodio plave do velikog trijumfa, zabio je 'hat-trick'.

- Ne znam što bih pametno rekao nakon ovakve utakmice, svi smo sretni zbog rezultata. Ovo je naša najbolja utakmica koju smo odigrali u dvije godine i sad smo u dobroj poziciji za plasman u drugi krug - rekao je Oršić i dodao:

Sretan sam zbog moja tri gola, ali momčad je odradila perfektan posao, svi smo znali što trebamo raditi. Promijenili smo formaciju i iznenadili ih, a sve je na kraju dobro prošlo. Pokazali smo da možemo dobro igrati i u Ligi prvaka i sada moramo tako dalje.

Atalantinu mrežu prvi je načeo Marin Leovac.

- Mislim da nije moglo bolje večeras, čestitke svima, od stručnog stožera do publike. Trener nas je postavio u formaciju 3-5-2 tako da smo ja i Stojanović bili malo ofenzivniji i to se pokazalo dobro. Čestitke još jednom momčadi i samo tako dalje - kazao je Leovac.

Dnevnik.ba