Article_Top_970x250

Niko Kovač smislio rješenje kako dovesti Sanea ili Dembelea, Barca će teško ovo odbiti

Transferi

Niko Kovač smislio rješenje kako dovesti Sanea ili Dembelea, Barca će teško ovo odbiti

srp 22, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Getty Images

Niko Kovač će ponuditi, možda najboljeg lijevog beka svijeta, i Cityju i Barceloni kako bi lakše doveo jednog od željenih krilnih napadača, piše Mundo Deportivo.

Niko Kovač i Bayern Munchen još uvijek nisu odustali od dovođenja kvalitetnog krilnog napadača. A, to pojačanje se odavno svelo na dva imena: Leroya Sanea i Ousmanea Dembelea.

Bayern nije mogao ponuditi koliko su Manchester CIty i Barecelona tražili za spomenute igrače, ali 'Bavarski div' smislio je novo rješenje.

Niko Kovač će ponuditi Davida Alabu i Cityju i Barceloni kako bi lakše doveo jednog od željenih krilnih napadača, piše Mundo Deportivo.

Čini se kako Guardiola i City nemaju nemaju interesa za ovakvu vrstu dogovora, ali kod Barcelone bi to moglo biti drugačije. Dembele je dolaskom Griezmanna postao višak, a Katalonci traže zamjenu za Jordia Albu na poziciji lijevog beka. Austrijeski lijevi bek je jedan od najboljih igrača svijeta na toj poziciji i španjolski mediji pišu kako je Barca jedva dočekala ovu ponudu.

No, hoće li doći do razmjene igrača između dva kluba, ovisi i o spomenutim igračima, ali čini se kako oba ne bi imala ništa protiv da promjene sredinu.

Dnevnik.ba/ T.R.