Article_Top_970x250

Nijemac je osvojio milijun eura u kvizu: Jedno pitanje imalo veze s BiH

kviz tko želi biti milijunaš

Nijemac je osvojio milijun eura u kvizu: Jedno pitanje imalo veze s BiH

ožu 25, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Pitanje milijun eura glasilo je: 'Klasična, standardizirana europaleta EPAL1 sastoji se od 78 čavala, devet blokova i koliko ploha?'. Ponuđeni odgovori bili su 9, 10, 11 i 12...

Ronald Tehnolte iz Kölna točno je odgovorio na pitanje za milijun eura, odnosno za 7,6 milijuna kuna, piše RTL.de. Voditelj njemačke verzije showa 'Tko želi biti milijunaš' je Günther Jauch, a emisija je snimljena prije donošenja strogih odluka i zabrana zbog korona virusa.

Do osmog pitanja nije imao problema, ali onda se malo zamislio na pitanju za koju je ulogu Oscar dodijeljen dvaput. Nakon kraćeg razmišljanja odgovorio je točno, a na posljednja četiri pitanja iskoristio je pomoć džokera.

Naišlo mu je pitanje: 'Gdje se rodio pisac koji je za roman 'Porijeklo' 2019. dobio njemačku nagradu za knjige?'. Tu mu publika nije bila od pomoću, jer je na tri odgovorila dala jednak postotak glasova. Tehnolte se imao ponuđene države Rodeziju, Jugoslaviju, Cejlon i Tibet. Iako mu publika nije ponudila dobar odgovor, točno je odgovorio da je riječ o Jugoslaviji jer je autor knjige Saša Stanišić.

Pitanje milijun eura glasilo je: 'Klasična, standardizirana europaleta EPAL1 sastoji se od 78 čavala, devet blokova i koliko ploha?'. Ponuđeni odgovori bili su 9, 10, 11 i 12. Nakon što je Ronald ponudio odgovor, voditelj je donio europaletu pa su skupa brojali plohe. Nastalo je veselje kad su shvatili da je ponuđeni odgovor točan - 11.

Ronald je kazao kako će novac iskoristiti za veliko vjenčanje sa zaručnicom Norom. 

Dnevnik.ba