Article_Top_970x250

Neum: Održana svečana sjednica Općinskog vijeća

Dan Općine i proslava blagdana Gospe od Zdravlja

Neum: Održana svečana sjednica Općinskog vijeća

kol 24, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Dnevnik.ba

U sklopu obilježavanja Dana općine Neum i patrona župe, blagdana Gospe od Zdravlja u petak je u Neumu održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

Sjednici kojoj je prethodila Sveta misa i polaganje vijenaca kod Spomen obilježja za poginule branitelja sa područja Općine, nazočili su mnogobrojni uzvanici iz političkog i kulturnog života.
Ispred Hrvatskog sabora, predsjednik HDZ-ovog saborskog kluba Branko Bačić, župan županije Dubrovačko-neretvanske Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom, te načelnici i gradonačelnici susjednih gradova i općina iz susjedne Republike Hrvatske.

U Neum su također pristigli načelnici i gradonačelnici Neumu susjednih hercegovačkih općina i gradova; gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić, načelnik Stoca Stjepan Bošković, načelnik Ravnog Andrija Šimunović, te drugi visoki uzvanici iz svijeta politike; Tomislav Martinović ispred Doma naroda Parlamenta FBiH, predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, zastupnik u hrvatskom Saboru i ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata Željko Raguž, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade HNŽ-a, Donko Jović, ministar za pitanja branitelja u Vladi HNŽ-a Oliver Soldo, ministar unutrašnjih poslova u Vladi HNŽ-a Slađan Bevanda, predsjednik Glavnog vijeća Hrvatska Zajednice Herceg Bosne, Vlado Šoljić te mnogi drugi uvaženi gosti i prijatelji Neuma.

Osim predsjednika Općinskog vijeća Neum Vinka Sentića, te neumskog Načelnika Živka Matuška koji je u svom govoru naveo sve važne projekte koje Neum trenutno provodi, a među kojima se na osobit način ističe nova zgrada Općine u koju bi se prema Načelnikovim riječima neumske općinske službe i rukovodstvo trebali useliti već do iduće svečane sjednice Vijeća, prisutne su pozdravili i Branko Bačić, Donko Jović te ljubuški gradonačelnik Nevenko Barbarić.

Bačić se posebno osvrnuo na Deklaraciju o položaju hrvatskog naroda u BiH koju je hrvatski Sabor usvojio u prosincu prošle godine, dok je ministar Jović Neumu zaželio da se njegovi turistički uspjesi preliju i na kvalitetu života Neumljana općenito.

Kako bi se ove želje što prije ostvarile, stanovnici i općinsko rukovodstvo Neuma već će se ove nedjelje utjecati svojoj nebeskoj zaštitnici Gospi od Zdravlja, proslavom čijeg će blagdana završiti još jedan tjedan neumskog kulturnog ljeta.

Dnevnik.ba

 

Tagovi: