Article_Top_970x250

Neum: Održana 11.smotra klapa

Glazbena harmonija u Neumu

Neum: Održana 11.smotra klapa

srp 28, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Dnevnik.ba

U Neumu je u subotu održana tradicionalna 11. smotra klapa. U organizaciji Udruge građana „Zvijezda mora“ na ljetnoj pozornici hotela Zenit u Neumu nastupilo je osam glazbenih sastava koji njeguju tradicionalnu klapsku pjesmu.

Nastupili su „Grdelin“ iz Zagreba, klapa „Luka“ iz Rijeke, klapa „Sorelo“ iz Zagreba, klapa iz susjednog Opuzena „Na kantunu“, „Koluri“ iz Zagreba, klapa „Korda“ sa Lumbarde na Korčuli, ženska klapa „Stivanja“ iz Trogira, te „Pasika“ iz Kostanja.

Tradicionalna smotra klapa i ove godine je uz kulturno-zabavni imala i humanitarni karakter, pa su tako mladi iz udruge nastavili akciju za izgradnju škole u misiji Kisongo u Tanzaniji. Pod motom „marka za ciglu“ na ulazu i izlazu u ljetno kino posjetitelji su mogli ostaviti svoj dobrovoljni prilog, te tako pomoći u izgradnji ove obrazovne ustanove za siromašnu djecu Kisonga.

Sponzori 11. smotre klapa u Neumu su Općina Neum, Turistička zajednica HNŽ, veliki neumski hoteli te neki od neumskih gospodarstvenika.

Ugodna atmosfera i nevjerojatne vokalne izvedbe klapskih sastava još su jednom Neumljane i njihove goste trenutak preselile u svijet apsolutne melodičnosti i harmonije, te zadužile organizatore da i po dvanaesti put nadmaše sami sebe.

Dnevnik.ba

Tagovi: