Article_Top_970x250

NESEBIČNA POMOĆ: Mladi Talijani pomažu župniku u Drvaru

župa bez crkve

NESEBIČNA POMOĆ: Mladi Talijani pomažu župniku u Drvaru

kol 02, 2017

Piše: Ivan Crnjac

dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Davor Klečina

U našim mjestima navikli smo vidjeti mnoge prizore, no ovakva vrsta nesebične pomoći je nešto čemu ne možemo svjedočiti često.

Ovih dana u Drvaru boravi skupina mladih Talijana. Naime, kako je izjavio župnik Davor Klečina za Dnevnik.ba ovi mladići su tu kako bi pomogli u određenim fizičkim aktivnostima u cijeloj Banjalučkoj biskupiji. Danas su boravili u Drvaru i pomagali oko cijepanja drva i priprema za zimu. Ovdje su zime oštre, uz smijeh navodi Klečina, pa se moramo na vrijeme pripremati. 

Najzalužniji za njihov dolazak je župnik don Lucio Tomaselli koji godinama pomaže cijeloj biskupiji i jedan je od najzaslužnijih za postojanje biskupijskog vinograda iznad Laktaša. 

Mladići će ovdje boraviti desetak dana, a ovo im je prvi dolazak u našu zemlju, ističe Klečina. Osim njih i naši momci i djevojke im pomažu i skupa su dobra ekipa, te im od srca zahvaljujem, dodaje župnik.

Podsjetimo, župa svetog Josipa u Drvaru nema župnu crkvu a Klečina je jedan od onih koji se izvjesno vrijeme bori pokušavajući promijeniti stvari na bolje. 

Mladiće će, kako navodi, ovih dana provesti i kroz Banja Luku i Sarajevo, te dijelove zapadne Bosne i do rijeke Une, da ne bi ispalo kako samo moraju raditi, uz smijeh navodi župnik. 

Ljeto je i vruće je i morate biti zahvalni kad vam neko na ovako velikim tempraturama pomaže. Posebice, kad je riječ o mladim ljudima izvana, zaključuje Klečina u razgovoru za Dnevnik.ba

 

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250