Article_Top_970x250

Navodna afera u Aluminiju: Gadžić tvrdi da je razotkrio korupcijski skandal

hercegovački gigant

Navodna afera u Aluminiju: Gadžić tvrdi da je razotkrio korupcijski skandal

lip 22, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Direktor mostarskog Aluminija Mario Gadžić optužio je u petak dio uprave kompanije, Nadzornog odbora i sindikata te dostavio dio dokaza o korupcijskoj aferi povezanoj s uzimanjem mita za zapošljavanje tek nekoliko sati nakon što je Nadzorni odbor najavio kako će ga smijeniti s mjesta direktora.

Gadžić je u dopisu Nadzornom odboru Aluminija kojega je proslijedio i medijima za korupciju optužio člana Nadzornog odbora Dalibora Miloša, člana uprave poduzeća Dražena Pandžu te predsjednika Nezavisnog sindikata radnika Aluminija Romea Biokšića, prenosi Hina.

Gadžić je rekao kako je dobio informacije da je neimenovana žrtva iznude početkom lipnja pristala platiti 8.500 eura za zaposlenje u Aluminiju, a kao posrednik u tome poslu pojavio se upravo Biokšić. Nakon toga je, tvrdi Gadžić odlučio, sam istražiti slučaj "čuvajući Aluminij od javne afere", no na kraju je ipak o aferi izvijestio javnost.

Direktor Gadžić se, kako navodi u pismu, susreo sa žrtvom iznude, koja se nedugo nakon toga našla na popisu onih koji su trebali dobiti posao. Gadžić je nakon toga angažirao kriminalističkog inspektora, no u dopisu se ne navodi koji i koje agencije. Taj je inspektor snimio navodni razgovor između predsjednika sindikata i žrtve iznude te napravio fotografije susreta. I taj je materijal također dostavljen medijima.

U audio snimci se spominje i da će Gadžić biti smijenjen, te da je protiv njega organiziran štrajk da bi se to dogodilo. Nakon toga direktor Gadžić je razgovarao s Biokšićem i članom uprave Pandžom koji su mu navodno sve obećali rasvijetliti. Umjesto toga oni su podnijeli prijave policiji o ovoj aferi.

Na ove optužbe Biokšić odgovara kako su snimke koje je direktor Mario Gadžić predočio javnosti, ''čista montirana manipulacija i falsifikat''.

Nadzorni odbor: Direktor Aluminija reagirao nakon što je saznao za prijave

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250