Article_Top_970x250

Navijači traže odštetu za duševne boli jer Ronaldo nije igrao

Prijateljska utakmica u Južnoj Koreji

Navijači traže odštetu za duševne boli jer Ronaldo nije igrao

srp 31, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

Sarri: "Ako želite doći u Italiju i gledati Cristiana Ronalda, platit ću vam ulaznicu za utakmicu."

Da organizacija prijateljskog susreta može završiti jako loše, zna južnokorejska agencija The Fasta. 

Oni su, naime, organizirali utakmicu između Juventusa i zvijezda korejske lige kao finale turneje talijanskog kuba u Južnoj Koreji. Utakmica je završila 3:3, ali 60 tisuća navijača kući je otišli razočarano. Došli su vidjeti Cristiana Ronalda, a Portugalac je cijeli susret proveo na klupi.

Maurizio Sarri, trener Juventusa, izostanak Ronalda je opravdao ozljedom: "Bilo je očekivano da igra manje u ovim susretima zbog problema s mišićima. Odlučio sam ovako u dogovoru s Pavelom Nedvedom i samim Ronaldom. Nismo mogli riskirati. Ako želite doći u Italiju i gledati Cristiana Ronalda, platit ću vam ulaznicu za utakmicu."

Navijači su veći dio utakmice skandirali njegovo ime, ali su u drugom dijelu iz revolta počeli skandirati - "Leo Messi". The Fasta je najavila kako će tužiti Juventus jer tvrdi kako je ugovorom bilo određeno da Ronaldo mora odigrati barem 45 minuta, ali priča je dobila novi nastavak, prenosi Index.hr.

Odvjetnički ured Myungan bavi se slučajevima nezadovoljnih navijača te bi mogao podići kolektivnu tužbu protiv organizatora utakmice zbog iskorištavanja navijača putem lažnog marketinga. Računica je sljedeća: zahtijevaju da se svakom navijaču vrati novac u vrijednosti ulaznice za utakmicu (52 eura), plati nadoknada za komisiju (oko 1 euro) te naknada za psihičke posljedice koja iznosi čak 760 eura po navijaču. Kada se sve te stavke zbroje te se pomnože sa 60 tisuća navijača koji su utakmicu gledali uživo, Fasti prijeti tužba od oko 50 milijuna eura. 

"Inače se u sličnim situacijama tužiteljima vrati samo novac koji su platili za ulaznicu, ali ovo spada u poseban slučaj iskorištavanja fanova putem lažnog marketinga i oglašavanja. Što se tiče psihičkih posljedica, neki od tih navijača zaista su vatreni, fanatični i ovo im je bio težak udarac. Vole Ronalda i ovo im je bilo jako bolno iskustvo", izjavio je za Reuters jedan od odvjetnika iz te firme te dodao kako se zasad radi samo o pojedinačnim zahtjevima: "Službeno su nam se obratila samo dva navijača, a neslužbeno mnogo više njih. Imam osjećaj da ćemo uskoro dobiti 60 tisuća takvih zahtjeva."

Predsjednica agencije The Fasta Robin Chang rasplakala se usred televizijskog prijenosa uvjeravajući navijače kako je izigrana te da je u ugovoru bila stavka o obvezi Ronaldovog nastupa: "Kada sam se obratila potpredsjedniku Juventusa Nedvedu i zatražila da ispoštuje ugovor, samo mi je rekao da se Ronaldu ne trči i da ga on ne može natjerati."

Navijači su na društvenim mrežama jasno izrazili svoje nezadovoljstvo, u porukama koje glase: "Izdali ste 60 tisuća navijača" i "Nisam više Ronaldov fan". 

Dnevnik.ba