Article_Top_970x250

Navijači engleskog velikana zazivaju Kovača: "Radije bi njega nego Allegrija i Mourinha!"

Možda otkaz u Bayernu i nije tako loš

Navijači engleskog velikana zazivaju Kovača: "Radije bi njega nego Allegrija i Mourinha!"

stu 04, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Getty Images

Nakon teškog poraza od svog bivšeg kluba Eintracht Frankfurta, Niko Kovač više nije trener Bayern Munchena. Ako je vjerovati upravi Bavaraca, došlo je do sporazumnog raskida ugovora s hrvatskim trenerom.

Otkako je došao na klupu Bayerna, Kovač se stalno suočavao s kritikama, što igrača, što novinara, što dijela navijača, ali i Uprave. Ni, nakon što je osvojio tri trofeja prošle sezone (njemački Superkup, Bundesligu, njemački Kup) i dalje nije bio dobar za Bayern.

Njegov je najveći problem bio upravo taj što je bio dobar. Dobar prema igračima. Otkako je došao u Bayern imao je jasnu viziju u svojoj igri, no u nju se Thomas Muller nije nikako uklapao. Ali, nije želio otjerati Mullera već mu je davao priliku, a njegovo nezadovoljstvo je utjecalo na raspoloženje u svlačionici. Da je napravio ono što su Sarri ili Conte, vjerojatno bi imao veći mir i bolje rezultate. Trebao je jednostavno kao što je Sarri Mandžukiću, reći Mulleru, više ne računam na tebe i gotovo. Ili kao što je Conte rekao Perišiću, ti ne možeš igrati tu poziciju i ne uklapaš se u moje zamisli! No, Kovač ga se nije želio odreći i to ga je koštalo.

Sada je, konačno, postao bivši i Bavarci se bacaju u potragu za novim trenerom. Erik ten Hag, Max Allegri i Jose Mourinho samo su neka imena koja se spominju kao Kovačevi nasljednici.

No, možda bi i smjena u Bayernu bila odličan potez i za Kovača jer je svojim zamislima dobio simpatije navijača diljem svijeta. Jedni od njih su i navijači Arsenala koji su se ponadali kako bi Kovač nakon Bayerna mogao preuzeti klupu Topnika.

Arsenalu s Unai Emeryjem ne cvjetaju ruže i samo je pitanje vremena kada će španjolski stručnjak postati bivši. Čak su i navijači Arsenala, koji su među najstrpljivijim, izgubili svako povjerenje u njega. Kovačev otkaz u Bayernu im je dao nadu kako bi hrvatski stručnjak mogao u London, pa su ga i sami preko društvenih mreža počeli zazivati.

''Radije bih Niku Kovača nego Mourinha i Allegrija" ili "Niko Kovač je novi menadžer Arsenala. To ste ovdje čuli prvi put", samo su neki od poziva upućeni bivšem hrvatskom izborniku.

 

Dnevnik.ba/ T.R.