Article_Top_970x250

Navijači dočekali Kauboje; Karačić: Šteta, mogli smo do polufinala

hrvatska

Navijači dočekali Kauboje; Karačić: Šteta, mogli smo do polufinala

sij 27, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

foto: Screenshot/24sata

Hrvatski rukometaši sletjeli su u zračnu luku Franjo Tuđman nakon što su odradili još jedno Svjetsko rukometno prvenstvo. U subotu su u Herningu izgubili od Švedske u utakmici za peto mjesto (28-34)

Dvadesetak hrvatskih navijača dočekalo je reprezentativce po povratku iz Danske gdje su osvojili šesto mjesto, prenosi 24.sata

Skandiralo se 'Lino, Lino', a hrvatski je izbornik bio dobro raspoložen.

- Ostvarili smo ono najvažnije, ispunili smo cilj da budemo među prvih sedam momčadi. Bilo nam je strašno teško, išli smo na natjecanje bez šest standardnih igrača, a u tijeku natjecanja otpao nam je i Luka Cindrić. Zahvaljujem se i ovom prilikom cijelom svom timu, logistici i ljudima iz stožera, a ponosan sam i na igrače jer su pokazali karakter kad je bilo najteže - kazao je Lino Červar.

Govorio je i o svojoj budućnosti na klupi reprezentacije.

- Rekao sam već da ću tu biti samo još ovu godinu, a onda ćemo naći nasljednike koji će tu moju priču nastaviti, a na nama će biti da im damo potporu - rekao je Mago di Umago.

Par riječi kazao je i hrvatski srednji vanjski Igor Karačić.

- Ostvarili smo taj neki prvi i osnovni cilj, ali mi kao sportaši ne možemo biti zadovoljni rezultatom na kraju. Ipak, mislim da smo imali jedan fantastičan turnir, da smo napravili jedan dobar tim koji je spoj iskustva i mladosti. Kiksali smo u utakmicama protiv Brazila i Njemačke, a vidjeli ste i sami što se događalo. Žao mi je jer smatram da je ova ekipa bila zrela za ulazak u polufinale - rekao je Kara.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250