Article_Top_970x250

Naš Hajduk kupio još 10.000 dionica Hajduka, sada ima kontrolni paket

navijači za kormilom

Naš Hajduk kupio još 10.000 dionica Hajduka, sada ima kontrolni paket

svibnja 06, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Udruga Naš Hajduk kupila je dodatnih 1.86% dionica Hajduka i tako udio udruge u vlasništvu Hajduka sad iznosi 26.39%. Tako si je osigurala kontrolni paket koji iznosi 25%+1. Vlasnici takvog paketa mogu samostalno uzeti praktički sve važne odluke o tvrtki i njezinim aktivnostima, to jest, u stvari, jedino tijelo vlasti.

Radi se o dionicama koje su bile imovina tvrtke Konstruktor-inženjering d.d. u stečaju te su prodane na javnoj dražbi. 

Nakon što su osigurali kontrolni paket, pravna obveza udruge Naš Hajduk je da svim dioničarima kluba ponudi otkup dionica po istoj cijeni po kojoj su stekli dionice Konstruktora i time postali jedino tijelo vlasti u klubu.

"Za nas je ovo logičan korak na putu koji je započeo prije više od desetljeća, a otkup dionica jedan je od naših važnih zadataka", rekao je Toni Baletić, predsjednik udruge Naš Hajduk, koja je u sklopu projekta otkupa dionica prikupila više od 15 milijuna kuna.

"Kao što uvijek naglašavamo, sredstva za otkup dionica isključivo se i namjenski skupljaju za tu svrhu kroz donatorski projekt 'Za sva vrimena', u kojemu sudjeluju tisuće navijača. Bez njih ništa ne bi bilo moguće. Ovim putem zahvaljujemo svima koji sudjeluju, bez obzira na iznos donacija, i vjerujemo da će nastaviti podržavati ovaj projekt i pozivamo one koji još nisu da se priključe", zaključio je Baletić.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Dnevnik.ba