Article_Top_970x250

Napadnuti vatrogasac brutalno odgovorio Torcidi: "Niste ni napisali da je ovaj što mi je polomio nos uhićen u vašim prostorijama!? Sramite se!"

napad na sezonce na braču

Napadnuti vatrogasac brutalno odgovorio Torcidi: "Niste ni napisali da je ovaj što mi je polomio nos uhićen u vašim prostorijama!? Sramite se!"

lip 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Facebook

Vatrogasac koji je stao u obranu sezonaca obratio se 'Torcidi Brač'

U noći sa subote na nedjelju nakon 'Torcida kupa' koji se tradicionalno održava u Supetru, napadnuti su sezonci na Braču. Do napada je došlo oko 4 sata ujutro, a povod je bio banalan - neki od sezonaca su bili srpske nacionalnosti.

Torcida nije osudila naslilje svojih navijača, a jedino obraćanje javnosti uradila je "Torcida Brač" putem Facebook objave koju prenosimo u cijelosti:

"Ponukani izjavama lokalnih političara povodom nemile situacije koja se neki dan dogodila u Supetru oko 4. sata ujutro, osjećamo potrebu izvijestiti javnost da je takvo kolektiviziranje krivnje, prije bilo kakvog zakonitog utvrđivanja činjenica, usmjerene na Torcidu Brač nedopustivo i zlonamjerno, te isključivo usmjereno na prikupljanje jeftinih političkih bodova.

Naime, Torcide Brač je dana 08.06.2019. (subota) organizirala 6. izdanje malonogometnog turnira Torcida Brač Kup koji se odvio od 18:00 do 22:00 sati, bez ijednog incidenta, dok je karakter turnira, kao i svake godine do sada, bio humanitaran.

No, ono što se dogodilo u kasne noćne sate nakon turnira nije i ne može biti pod kontrolom Torcide Brač, niti mi kao organizacija možemo snositi sankcije za takva nedjela. Međutim, dijelu medija i javnosti, a poglavito lokalnim političarima na vlasti u Supetru, to nikako nije jasno, (a trebalo bi biti), pa primjenjuju metodu kolektivne krivnje uz najavu ''vječne zabrane'' korištenja betonskog nogometnog igrališta i ukidanja novčane potpore Torcida Kupu, čime se stvara dojam da je taj turnir egzistirao na grbači gradskog proračuna, što nije istina.

Nepobitna činjenica je da je gradonačelnica Supetra tu, inače simboličnu financijsku potporu, ukinula još prije 2 godine, kao što nam je uskratila i dozvolu za izradu grafita posvećenog stradanju Vukovara u Domovinskom ratu.

Na kraju želimo istaknuti da je ovaj turnir prepoznatljiv upravo iz svog humanitarnog karaktera, a koji se sada želi zabraniti radi izoliranog incidenta, te da se cjeloukupni novac koji se stekao održavanjem turnira svake godine proslijedio u humanitarne svrhe, bilo da se radi o pomoći potrebitim ljudima s Brača ili ljudima iz drugih dijelova RH, obnovi vukovarskog vodotornja, poplavljenim područjima ili bivšim igračima Hajduka, stoga ne dozvoljavamo i odbijamo da se na takav način blati naša udruga i svi članovi Torcide Brač!

KNH TORCIDA BRAČ"

No, na odgovor se nije trebalo dugo čekati. U kometarima te objave, javio se i napadnuti vtrogasac koji je stao u obranu sezonaca, te napisao:

"Zašto niste mogli napisati da osuđujete napad? Jel to tako teško? A da ne napominjem da niste spomenuli da je ovaj šta mi je polomio nos uhićen u vašim prostorijama! Sramite se!"

Dnevnik.ba/ T.R.

Article_Bottom_970x250