Article_Top_970x250

Nakon Uskoplja i Novog Travnika, Čović posjetio Fojnicu - Potpora viših razina vlasti projektima u Fojnici ostaje neupitna

turneja po središnjoj bosni

Nakon Uskoplja i Novog Travnika, Čović posjetio Fojnicu - Potpora viših razina vlasti projektima u Fojnici ostaje neupitna

tra 15, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: HDZ BiH

Posjet Središnjoj Bosni predsjednik HDZ BiH i HNS BiH, Dragan Čović, nakon Uskoplja i Novog Travnika, nastavio je u Fojnici.

Čović je u Fojnici održao sastanak s dužnosnicima HDZ-a BiH ove općine na čelu s Brankom Stanićem, predsjednikom OO HDZ-a BiH Fojnica, i Vanjom Oroz Jukić, predsjedateljicom Općinskog vijeća.

Stanić, koji je i ravnatelj Zavoda za mentalno invalidne osobe Bakovići, upoznao je Čovića s radom ove ustanove koja svojim korisnicima kroz različite projekte nastoji osigurati što kvalitetnije uvjete boravka i skrbi. U tom su kontekstu, naglasio je Stanić, realizirani brojni projekti, a jedan od posljednjih je odjel za nepokretne i slabo pokretne osobe koji je otvoren nedavno. Zavod broji 321 korisnika o kojima brine oko 150 zaposlenih, a najvećim dijelom su to mladi i stručni kadrovi.

Vanja Oroz Jukić, predsjedateljica Općinskog vijeća Fojnice, predsjednika HDZ-a BiH upoznala je s radom općinskog zakonodavnog tijela u kojemu HDZ BiH od pet hrvatskih vijećnika ima ukupno četiri. Oroz Jukić ovom je prilikom naglasila važnost brige za okoliš i uvažavanje zahtjeva mještana i ekoloških udruga koje djeluju u Fojnici. Govorila je i nastojanjima dužnosnika HDZ-a BiH da se iz Proračuna Općine osigura više sredstava za projekte u većinski hrvatskim naseljima te čelne pozicije u javnim ustanovama i poduzećima u općini Fojnica popune i Hrvatima.

Nakon što su ga upoznali sa stanjem u Fojnici i projektima koje planiraju realizirati, Čović je naglasio kako potpora viših razina vlasti kao ni dosad neće izostati. Ohrabrio je dužnosnike HDZ BiH u Fojnici da nastave s radom na projektima koji su važni za Hrvate kao i sve žitelje ove srednjobosanske općine, koja, naglašeno je i ovom prilikom, ima brojne razvojne perspektive.    

Dnevnik.ba