Article_Top_970x250

Nakon Londona u Kiseljak: M.O.R.T i gost iznenađenja nastupaju za Dan općine

spektakl u najavi

Nakon Londona u Kiseljak: M.O.R.T i gost iznenađenja nastupaju za Dan općine

srp 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Vrhunski bend, lokacija savršena, ulaz besplatan...zasad odličan uvod u koncert u kojem će Kiseljačani i gosti imati priliku uživati naredni tjedan. Riječ je o novom projektu udruge Šareno brdo koja je i u prošlosti u ovoj općini bila zadužena za zanimljive, urbanije projekte. 

Ovoga puta, povodom Dana Općine, u Kiseljak dovode grupu M.O.R.T. punk-blues band iz Sinja, žestokog zvuka i živih nastupa. Grupa M.O.R.T. nastupit će u Kiseljaku u subotu 20. srpnja na Trgu kneza Radoje.

John, Zvrk, Kikos i Mile prvi demo album su objavili 2013. godine, a nastupali su diljem Hrvatske i regije. U srpnju 2014. godine objavili su album "Odjel za žešće" koji je pokupio odlične kritike, a godinu kasnije nominirani su i za nagradu Porin u kategoriji novi izvođač te 2017. za najbolji album rock glazbe 'Tužna kocka'. Premda M.O.R.T. izlaže svoj repertoar pjesama u različitim žanrovima, te kao garažni bend postoji još od 2003., koketirajući sa gotovo svim rock, punk i blues žanrovima glazbe kao najveći utjecaj prema svom izražaju navode Boba Dylana, Beatlese, Nirvanu, The Doorse. 

Jedan od organizatora Adi Koro ističe kako je ovaj bend među ljubiteljima ove vrste glazbe nadasve poznat te da su reakcije već na spomen njihova nastupa u Kiseljaku bile iznimno pozitivne, no dodaje kako će i oni koji su manje ili čak nikako upoznati s istima, zasigurno biti ugodno iznenađeni: „Svirka će sigurni smo biti odlična, pobrinuli smo se za odličnu tehničku podršku ali i sve ostale „logističke“ sitnice koje koncert znače. Zaista pozivamo sve da nam se pridruže i ne propuste ovu priliku nešto drugačijeg, urbanijeg druženja na kakvo nažalost na ovim prostorima nismo tako česti navikli“ kazao je Adi. 

Inače, dečki su nedavno nastupali u Londonu, a što se tiče BiH nakon Tjentišta i OK festa, te u kolovozu Prijedora, zasad nema skorašnjih nastupa u BiH stoga njihovim fanovima preostaje da svakako ne propuste nastup u Kiseljaku.

Osim grupe M.O.R.T. organizatori su osigurali svim posjetiteljima i gosta iznenađenja, koji će napraviti uvod i zagrijati atmosferu prije glavnog nastupa.

Dnevnik.ba