Article_Top_970x250

Nakon duljeg izbivanja zbog povrede, Beljo ponovno u ringu

boks

Nakon duljeg izbivanja zbog povrede, Beljo ponovno u ringu

velj 09, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

"Realno, to nije neki protivnik iako ne želim nikoga podcjenjivati, jer to nije kulturno. Domaćin sam, ali iskreno još nisam skroz spreman." - napisao je na svom profilu na Facebooku Damir Beljo

Damir Beljo, jedan od najboljih bh. Boksera, večeras se poslije duže vremena vraća u ring. Naš odlični boksač večeras u Dusseldorfu boksa protiv Gruzijca Mindia Nozadze, koji ima 20 pobjeda i 16 poraza.

- Realno, to nije neki protivnik iako ne želim nikoga podcjenjivati, jer to nije kulturno. Domaćin sam, ali iskreno još nisam skroz spreman. Odmah ću krenuti baš jako, dobio sam blokadu u šaku tako da se nadam da neću obnoviti povredu šake. Pokušat ću meč završiti u do 3 runde, jer ako ode poslije nisam skroz spreman. Meč je u osam rundi i ovaj meč radim samo zato što ima godinu dana da nisam aktivan i već su mi skinuli previše bodova. Trebao bi ovog protivnika skinuti bez problema. Iako ovaj Gruzijac ima 20 pobjeda realno to nije to. Nažalost bolji je od većine protivnika protiv kojih boksaju naši „profesionalci“ i prave od tog kao neke priče. To je žalosno za naš sport i sa tim se ubija boks i naši talenti poput Sendre, Fetahovića i ostalih reprezentativaca - napisao je na svom profilu na Facebooku Damir Beljo koji večerašnji meč posvećuje svome djedu Draganu.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250