Article_Top_970x250

Najveća sportska manifestacija u BiH: "Borsa Open"

mostar

Najveća sportska manifestacija u BiH: "Borsa Open"

lis 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Najveća sportska manifestacija Bosne i Hercegovine "Borsa Open" biti će upriličena 09. i 10. studenog, a nakon natjecanja biti će održan i dvodnevni međunarodni trening kamp.

Manifestacija će biti održana u organizaciji judo kluba "Borsa" Mostar, a ovo će biti jubilarno deseto izdanje ovog sportskog događaja.

Do sada su prijavljeni natjecatelji iz 32 države, sa područja gotovo cijelog svijeta,a najudaljenija zemlja učesnica ove godine biti će Južnoafrička republika. Povodom manifestacije doputovati će još neke nove države koje do sada nisu bili gosti Borsa Open-a, a to su Alžir, Libija i Uzebkistan.

Na samom natjecanju nastupiti će oko 1100 natjecatelja, a uz trenere, klupsko osoblje i rodbinsku pratnju u Grad Mostar doputovati će preko 1500 osoba iz 32 države koje će na području Grada Mostara i Bosne i Hercegovine boraviti do 5 dana.

Po svojim karakteristikima Borsa Open se smatra i jednim od najvećih turističkih potencijala Hercegovačko-neretvanske županije i Grada Mostara.

Natjecatelji i klubovi koji će posjetiti grad Mostar povodom Borsa Open-a dolaze iz Alžira, Albanije, Austrije, Bjelorusije, Belgije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Francuske, Grčke, Nizozemske, Italije, Velike Britanije, Kosova, Latvije, Litvanije, Makedonije, Mađarske, Moldavije, Crne Gore, Poljske, Rumunjske, Rusije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Švedske, Turske, Ukrajine, Libije, Uzbekistana, Južnoafričke republike i klubovi domaćini iz Bosne i Hercegovine, stoji u priopćenju.

Dnenvik.ba