Article_Top_970x250

Najstariji gradonačelnik: 97 mu je godina i krenuo je u lov na novi mandat

Marcel Berthome

Najstariji gradonačelnik: 97 mu je godina i krenuo je u lov na novi mandat

velj 04, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: AFP

Najstariji francuski gradonačelnik, u dobi od 97 godina, najavio je da će zatražiti novi mandat na izborima u ožujku, objavio je u ponedjeljak francuski tv kanal FranceInfo.

“Još ima stvari koje trebam napraviti”, kazao je u izjavi za ovaj tv kanal Marcel Berthome, gradonačelnik gradića Saint Seurin sur l’Isle, koji tu dužnost obavlja od 1971. “Još preda mnom stoje novi izazovi koje treba preuzeti”, dodao je.

Berthome je 2014. izabran na gradonačelničku dužnost bez protukandidata, ostavši na čelnoj poziciji u gradiću koji se nalazi blizu Bordeauxa i broji 3.160 stanovnika, prenosi HMS.

No na lokalnim izborima u ožujku dvojica pripadnika njegovog lijevog političkog krila planiraju se kandidirati protiv njega, prenio je FranceInfo.

Sadašnji gradonačelnik s indignacijom odbija bilo kakvu mogućnost da njegove godine mogu biti jezičac na vagi za drugu stranu: “Možete biti izvanredan čovjek s 98 godina, a ima drugih koji mogu biti budale s 20”, tvrdi vremešni gradonačelnik.

Lokalni izbori u Francuskoj održat će se 15. i 22. ožujka. Stranka centra predsjednika Emmanuela Macrona nada se da će ostvariti uspjeh na lokalnim izborima prvi put nakon osnutka 2016., no čini se da joj to neće poći za rukom, osobito u većim gradovima.

Dnevnik.ba