Article_Top_970x250

Najbolji sportaši u Ljubuškom dobili priznanja

najbolji od najboljih

Najbolji sportaši u Ljubuškom dobili priznanja

velj 07, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U Gradskoj vijećnici u Ljubuškom upriličeno je svečano proglašenje najboljih sportaša Ljubuškog za 2017. godinu. Prije samog čina proglašenja, prof. Nikica Šiljeg je s dosta podataka predstavio povijest razvoja različitih sportova u Ljubuškom, nastanak, zaslužne ljude, uspjehe i dosege rukometa, nogometa i boćanja kao najuspješnije, ali i drugih - tenisa, karatea, atletike, šaha, odbojke, košarke...

Zadužili općinu

Ovogodišnji dobitnici priznanja, koji su svojim sportskim uspjesima zadužili svoj grad i općinu, su rukometaš David Mandić, kao najbolji sportaš, rukometašica Andrea Prusina, najbolja sportašica, rukometaš Domagoj Alilović, najbolji mladi sportaš do 18 godina, nogometašica Anica Matić, najbolja mlada sportašica do 18 godina i RK Izviđač CO kao najbolji sportski klub. Osim njima, dodijeljene su i zahvalnice sportskim djelatnicima za dugogodišnji rad - Slavenu Tomiću, Dariju Mikuliću i Zvonku Hercegu.

- Nisam očekivao nagradu jer su još tu Mirko Alilović i Denis Buntić te Matej Hrstić. Zato sam jako sretan. Nastavljam s radom kao i dosad, na ljeto idem u RK Zagreb, potpisao sam ugovor na tri godine. Mlad sam igrač, još ima prostora za napredak, očekujem nastupe za klub i nastavak sudjelovanja u hrvatskoj reprezentaciji - rekao je David Mandić.

Pet puta osvajala nagradu

Andrei Prusini je ovo peti put da je najbolja ljubuška sportašica, a ovogodišnje priznanje došlo je kao kruna karijere. Nakon dugogodišnjih sportskih, uplovit će u neke druge vode. - Planiram odigrati još ovu sezonu i završavam s rukometnom karijerom. Udajem se. Bilo je dosta, imam 31 godinu, zahvalna sam za još jedno priznanje na kraju karijere - kaže Andrea Prusina. Presretni su i mladi sportaši Anica Matić i Domagoj Alilović, kažu da će im nagrada biti poticaj za daljnji rad i nove uspjehe.

Nagrade su uručili dužnosnici Nevenko Barbarić, Tihomir Kvesić, Ante Mišetić, Toni Kraljević i Ivica Boras. Priredbu su uveličali skladbama na klaviru mladi glazbenici Ela Vučić i Marta Šaravanja, a program je vodila novinarka Bjanka Medić, piše Večernji.

Dnevnik.ba

 

Article_Bottom_970x250