Article_Top_970x250

Najava 2. likovne kolonije ''Ocrt'', Blagaj, Velika Ada

Druga po redu

Najava 2. likovne kolonije ''Ocrt'', Blagaj, Velika Ada

lip 14, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Druga po redu Likovna kolonija ''Ocrt'', održat će se u periodu od 17.06. do 20.06. 2019. godine. Kolonija će se otvoriti u ponedjeljak, s početkom u 20:00 sati, a zatvaranje je planirano u četvrtak u 18:00 sati.

Likovna kolonija ''Ocrt'' organizira se od strane udruge Lipanj i  Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, a pod visokim je pokroviteljstvom predsjednika Vlade HNŽ-a gospodina Nevenka Hercega i gradonačelnika Mostara, gospodina Ljube Bešlića. Kolonija je koncipirana kao isključivo crtačka kolonija što je čini posebnom u smislu preciziranosti likovnog izraza, uz mnoštvo varijanti crtačkih tehnika unutar iste. Sklonost ka eksperimentiranju je poželjna, kao i klasične te inovativne metode pristupa crtežu. 

Tijekom trajanja kolonije, na lokalitetu Velika Ada umjetnike će posjetiti, štićenici Udruge za Down sindrom Mostar, polaznici Glazbene škole Ivana pl. Zajca, te učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru, koji će tom prigodom upoznati sudionike kolonije, te se okušati u crtačkim tehnikama kroz praktičan rad.

Radna izložba u krugu Eko centra Velika Ada predviđena je za 20.06. 2019. godine.

Radujemo se Vašem dolasku, zajedničkom druženju i stvaranju radova u biseru netaknute prirode nadomak izvora rijeke Bune, navode u priopćenju.

Dnevnik.ba