StoryEditor

Načelnik općine u BiH zabranio okupljanja i druženja uz kavu

Piše D  /  18.02.2021., 10:02h

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević donio je niz naredbi i uputa čiji je cilj poboljšanje radne discipline i efikasnosti rada općinskih službenika. Građane je pozvao da napišu i negativne i pozitivne primjere susretljivosti i ponašanja općinskih službenika.   

Načelnik Bajtarević od stupanja na dužnost inzistira na poboljšanju svih aspekata kvalitete usluga koje se pružaju građanima. Unutar zgrade Općine zabranjena je svaka vrsta nepotrebnog okupljanja službenika i bilo kakva vrsta druženja uz kavu.

Pušenje je zabranjeno u svim prostorijama Općine, a za tu svrhu određeni su vanjski prostori (terase), uz obvezu da zadržavanja budu kraća i u razumnom broju i da ne narušavaju dinamiku rada, piše Hayat. 

Kava i ostali bezalkoholni napitci koje kupuje Općina Kakanj služe se na sastancima i sličnim situacijama kada dolaze gosti, a općinski službenici u vrijeme pauze za kavu koriste instalirane automate za tople i hladne napitke na komercijalnoj osnovi. Kava i napitci koji se nabavljaju i plaćaju proračunskim sredstvima Općine Kakanj moraju biti proizvedeni u Bosni i Hercegovini.

Dnevnik.ba

26. rujan 2021 04:12