Article_Top_970x250

Na Viva festivalu prikazan film mladih Ljubušaka

film "Auf wiedersehen"

Na Viva festivalu prikazan film mladih Ljubušaka

ruj 13, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Viva film festival i ove se godine održava u 12 gradova u BiH, a jedan od njih je i Ljubuški.

Na festival je ove godine prijavljen rekordan broj filmova, a od njih 1.550 iz 110 zemalja svijeta, u službenu selekciju ušlo je 119 filmova, i to po 33 filma iz kategorija ekologija, religija i turizam, te 20 filmova mladih, koje su tijekom prethodne godine napravili mladi ljubitelji filma iz Bosne i Hercegovine, na radionicama Viva škole filma "Od ideje do realizacije dokumentarnog filma", prenosi Fena.

Jedan od tih filmova je djelo učenika iz Ljubuškog, koji se ove godine na festivalu predstavljaju s filmom "Auf wiedersehen" koji se bavi temom iseljavanja iz naše zemlje. Film je prikazan u ljubuškoj Gradskoj vijećnici, gdje se, inače, od 12. do 15. rujna održavaju festivalske projekcije filmova.

Fran Zelić, koji sudjeluje u projektu već tri godine, kazao je kako je festival dobra prilika za upoznavanje ljudi iz cijele BiH.

- Naučio sam bolje surađivati s ljudima, upoznao ljude iz svih krajeva BiH. Ovo je jedan od rijetkih načina na koji se možemo upoznati s drugim kulturama, a učimo se o filmskoj kulturi koja postaje sve aktualnija - ustvrdio je Zelić i dodao da bi svi srednjoškolci trebali iskušati nešto slično.

Karlo Madžar, glavni glumac filma ocijenio je kako je naučio jako puno zbog rada na filmu.

- Voditelji naše grupe bili su odlični. Pokazali su nam kako se pravi film, ne samo što se tiče glume, već i što se tiče kamere i seta, a primijetili smo i da je jako teško biti glumac. Kada na televiziji gledamo film ne primijetimo koliko je zapravo puno rada potrebno da se napravi jedan film - rekao je Madžar.

Festival je počeo u četvrtak i završava u subotu, a filmovi se prikazuju od 11 sati.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250