Article_Top_970x250

Na pomolu transfer senzacija, Alen Halilović pregovara s Hajdukom

transferi

Na pomolu transfer senzacija, Alen Halilović pregovara s Hajdukom

lis 28, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: A.C. Milan

Pitanje je ima li u Haliloviću dovoljno ambicije da u kontinuitetu igra ozbiljan nogomet i pomogne Hajduku i može li Hajduk pomoći Haliloviću da se opet nametne izborniku Daliću?

Alen Halilović pregovara s Hajdukom i obostrana je želja da nekadašnja velika nada Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije karijeru nastavi na Poljudu.

Vijest je neslužbeno potvrđena za 24sata s obje strane, no jednako tako i da je cijela priča još uvijek na razini razgovora te ni blizu realizaciji. Ali, dok se pregovara znači da se i pokušava naći načina da se transfer i dogovori.

A da mogući transfer Halilovića u Hajduk nije baš 'grom iz vedra neba' kao što je bio primjerice transfer Nike Kranjčara, potvrđuje i činjenica da Alen i onako dobar dio svog slobodnog vremena već godinama provodi u Splitu, gdje trenira i priprema se pod paskom bivšeg kondicijskog trenera Hajduka Marija Tomljanovića. I ranije su postojale ideje i tražila se mogućnost da Alen potpiše ugovor s Hajdukom, no uvijek bi se ispriječila visoka odšteta koju Hajduk nije mogao platiti, kao uostalom ni Alenovu godišnju gažu koja je prelazila milijun eura.

No sada je situacija posve drugačija. Alen je bez kluba, što znači da može doći odmah i bez odštete, a i mjesečna primanja na koja bi pristao navodno ne prelaze okvire onoga što je Hajduk plaćao i plaća igračima koje dovodi. Alenova velika želja je da se vrati u krug reprezentativaca, po mogućnosti što prije kako bi kandidirao za Euro iduće godine, i Hajduk mu izgleda kao vrlo zanimljiva opcija. Za sada se najvećom zaprekom čini to što Hajduk još uvijek nije izabrao novog predsjednika, zbog čega su na čekanju i svi važniji poslovi, pa tako i potencijalni transferi. A Halilovića navodno žele i u Osijeku...

Ako je vjerovati informacijama s Poljuda, Hajdukova struka je za transfer, svjesni su da im nedostaje 'desetka' koja zna s loptom, no i oni su oprezni i pitaju se kako bi reagirali navijači na dovođenje bivše velike nada Dinama. Kad se tome doda i da predsjednik na odlasku Marin Brbić nema ovlasti odobriti ovaj transfer, kao i da ga Nadzorni odbor nije sklon odobriti prije nego li izaberu novog predsjednika, jasno je zbog čega je Alen danas i jako blizu, ali u isto vrijeme i jako daleko od dresa Hajduka.

Ono što se svi skupa pitamo je ima li u Alenu Haliloviću još dovoljno želje i ambicije da u kontinuitetu igra ozbiljan nogomet i pomogne Hajduku da se vrati u vrh hrvatskog nogometa, kao i može li Hajduk pomoći Haliloviću da se dobrim igrama u kontinuitetu nametne izborniku Zlatku Daliću? Iz igraču bliskih krugova saznajemo da je Alen svjestan situacije u kojoj se nalazi te da je spreman na sve kako bi 'oživio' karijeru, jer, iako je iza njega već osam godina seniorskog nogometa i preko 200 utakmica, tek je nedavno proslavio 24. rođendan i pred njim je još desetak godina ozbiljnog nogometa.

U Alenovoj karijeri sve je išlo ubrzanim tempom. Bio je 'projekt' čelnika Dinama koji su ga pompozno najavljivali i gurnuli u vatru seniorskog nogometa još kao juniora. Debitirao je 29. rujna 2012. u derbiju Dinama i Hajduka u Maksimiru, a već u idućem kolu postigao je i svoj prvi seniorski gol. Alen je i najmlađi debitant u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije, tadašnji izbornik Igor Štimac dao mu je priliku za prvi nastup par dana prije 17. rođendana, a s tek navršenih 18. potpisao je petogodišnji ugovor s Barcelonom.

No kao i mnogi mladi igrači prije njega, nije uspio u velikoj Barci, za koju je odigrao svega jedan službeni susret. Kasnije ga je put vodio u  HSV i Milan, u međuvremenu je odlazio na posudbe u Sporting Gijón, Las Palamas, Standard i Heerenveen...  Iako je od starta imao trasiran put i priliku da napravi sjajnu karijeru, dojam je da je rani odlazak u Barcelonu bio jako loš potez koji je Alenovu karijeru odveo u krivom smjeru. Sada traži novu priliku, u Hajduku ili nekom drugom klubu...

Dnevnik.ba