Article_Top_970x250

Muke po Hajduku: HNS opet zatvorio Poljud

nova kazna

Muke po Hajduku: HNS opet zatvorio Poljud

lip 25, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Hajduk je već odradio dvije utakmice bez gledatelja protiv Intera i Varaždina, a sad ga čeka nova, i to u ključnom derbiju protiv Osijeka ili Rijeke, koja je također kažnjena zatvaranjem tribine - zbog rasizma.

Ovaj četvrtak Hajduk bi trebao imati navijače na Poljudu nakon tri i pol mjeseca, a u goste mu dolazi Slaven Belupo. No tek što je odslužio kaznu od dvije utakmice bez gledatelja, splitski klub opet će morati igrati pred praznim tribinama!

HNS je kaznio Hajduk zbog incidenata Torcide na utakmici protiv Lokomotive prošlu nedjelju u Kranjčevićevoj. Nabrojali su tridesetak upaljenih pirotehničkih naprava, od čega dvije bačene na travnjak i neprimjerena skandiranja.

Osim zatvaranja stadiona, Hajduk će morati platiti i 40.000 kuna, a Lokomotiva kao organizator 10.000 kuna. No kazna će vrijediti tek nakon isteka prava na žalbu od osam dana pa će Hajduk protiv Koprivničana imati navijače, a ne ukinu li mu kaznu, ona će vrijediti protiv Osijeka 5. srpnja (ako se ne budu žalili) ili Rijeke 19. srpnja (ako se budu žalili).

Kako god, velik je to udarac za momčad Igora Tudora koja se nakon dva poraza u nizu nalazi na petom mjestu i u jednome od tih derbija za Europu neće imati poznati huk s tribina.

Rijeka je zbog hukanja navijača igraču Slavena Mateusu Limi u utakmici u Koprivnici prošli vikend kažnjena zatvaranjem sjeverne navijačke tribine i s 10.000 kuna.

Kazna neće vrijediti u ogledu protiv Gorice ovaj vikend, teško i protiv Dinama koji dolazi sljedeći 5. srpnja jer bi se Riječani mogli žaliti, a onda je prva iduća domaća ona protiv Istre u zadnjem kolu 25. srpnja. Slaven je zbog momčadskog prekršaja i previše žutih kartona kažnjen s 5000 kuna.

Dinamo će zbog pirotehnike navijača na ogledu s Goricom platiti 10.000 kuna (desetak upaljenih pirotehničkih naprava i pet ubačenih), a Gorica 6000 kuna kao organizator, piše 24sata.hr.

Dnevnik.ba