Article_Top_970x250

Mourinho progovorio o odlasku iz Uniteda te se dotakao najvećih rivala

Special One

Mourinho progovorio o odlasku iz Uniteda te se dotakao najvećih rivala

svibnja 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Getty Images

"Kada ostanete sami, bez potpore, onda igrači nekad idu kontra trenera"

Jose Mourinho od svog odlaska iz Manchester Uniteda nije bio pretjerano prisutan u medijima, ali je zato u posljednjih nekoliko tjedana, otkako radi kao stručni komentator za beIN Sports, stalno aktualan.

U svom posljednjem intervjuu, onom za L'Equipe, dotaknuo se brojnih tema, a među njima i svog potencijalnog novog angažmana. 

"Dolazak u PSG? Nemoguće je trenirati klub koji ima trenera, morate me pitati za klub gdje su vrata otvorena'', odgovorio je Mourinho pa dodao:

''PSG je svjetski klub sa svjetskim igračima, ali još nije osvojio ništa na europskom nivou. Istu stvar kažem za trenere, možeš imati kvalitetu, ali kad ne osvojiš ništa u Europi, onda nešto nedostaje. PSG je sad u toj fazi. U Francuskoj su uvijek prvi, kao Bayern ili Juventus, ali su trenutačno iza najvećih europskih klubova.''

Dugo se pisalo kako je Mourinho morao napustiti United zbog Paula Pogbe, a sada je i sam Portugalac dao komentar njihova odnosa.

''Ne mogu reći da je Pogba bio uzrok problema. Ja nisam bio Pogbina žrtva'', rekao je korektno pa ponudio objašnjenje takozvane "Mourinhove treće godine" koja je već postala mit zbog toga što je već nekoliko njegovih ekipa u trećoj sezoni njegova vođenja zabilježilo ozbiljan pad forme: 

''Igrači mogu doživjeti eroziju, naročito kad od njih tražite puno. Kada imate na okupu profesionalce, ambiciozne, marljive i talentirane, kada je klub dobro strukturiran, onda tog propadanja nema. Kada ostanete sami, bez potpore, onda igrači nekad idu kontra trenera. Ja ne želim biti 'dobar dečko' jer takvi nakon tri mjeseca postanu lutke i ne završe dobro. Treba imati ravnotežu'.'

Dotaknuo se Mourinho i finala Lige prvaka u kojem će snage odmjeriti Liverpool i Tottenham. 

''Divim se Mauriciju i Jürgenu i obojica zaslužuju nešto veliko. A nema veće stvari od pehara Lige prvaka. Ipak, netko će izgubiti. Jürgenu je ovo treće finale. Ne mogu ni zamisliti taj osjećaj da izgubiš tri finala.''

Njegov najveći rival, Pep Guardiola, obranio je titulu u Engleskoj i tako ponovio uspjeh Mourinha i Fergusona iz prošlog desetljeća. Tako sada Guardiola ima jedan trofej više od njega, 26, a Portugalac je na 25. 

''Da sam ostao u Portu i Interu, imao bih 31 trofej. Tada bih igrao Superkupove u Europi i ligi te Svjetsko klupsko prvenstvo'', poručio je Mourinho. 

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250