Article_Top_970x250

Mourinho nakon 10 godina otkrio što je šapnuo Guardioli u uzvratu kultnog polufinala LP

PSIHOLOŠKE IGRICE

Mourinho nakon 10 godina otkrio što je šapnuo Guardioli u uzvratu kultnog polufinala LP

svibnja 23, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: Youtube

Mourinho je u razgovoru za Gazzetta Dello Sport otkrio da mu je zasmetala situacija kada je klupa Barcelone počela slaviti crveni karton koji je dobio Thiago Motta kao da su već prošli u finale, iako je rezultat u tom trenutku bio 0:0.

Portugalski nogometni trener Jose Mourinho prisjetio se kultne scene iz utakmice polufinala Lige prvaka protiv Barcelone na Camp Noutt 2010. godine kada je prišao Pepu Guardioli koji razgovarao sa Zlatnom Ibrahimovićem, otkrivši da mu je tada rekao da njegova klupa prerano slavi prolazak.

Mourinho je u razgovoru za Gazzetta Dello Sport otkrio da mu je zasmetala situacija kada je klupa Barcelone počela slaviti crveni karton koji je dobio Thiago Motta kao da su već prošli u finale, iako je rezultat u tom trenutku bio 0:0. Podsjećamo, Inter je u prvom susretu na svom stadionu pobijedio rezultatom 3:1.

"Bio sam točno ispred mjesta na kojem je Busquets ležao, a Motta je nezaslužno dobio crveni karton. Gledao sam tu scenu, a onda sam uočio kako na klupi Barcelone slave isključenje kao da su prošli u finale. Krenuo sam prema njima da im nešto kažem, ali u tom trenutku je Guardiola pozvao Ibrahimovića na razgovor kako bi mu objasnio kako da nas napadaju s igračem više", prisjetio se Mourinho, a potom otkrio šta je točno rekao treneru Barcelone u momentu nastanka jedne od legendarnih fotografija Lige prvaka.

"Prišao sam mu s leđa i rekao: 'Nemojte slaviti jer još nije gotovo'. To je bio moj najslađi poraz u karijeri, ali uvijek govorim da nismo izgubili tu utakmicu", prisjetio se Mourinho.

Barcelona je s igračem više postigla samo jedan pogodak preko Piquea u završnici, a to im nije bilo dovoljno da nadoknade zaostatak iz prvog susreta.

Inter je na kraju prošao u finale Lige prvaka, a tamo su u Madridu pobijedili Bayern rezultatom 2:0 golovima Diega Milita.

Dnevnik.ba