Article_Top_970x250

Mostarski studenti u posjetu Posavini

Studentsko putovanje

Mostarski studenti u posjetu Posavini

sij 24, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Matias

Na inicijativu studenata Sveučilišta u Mostaru iz Bosanske Posavine, Udruga studenata novinarstva „PRESS“ i Hrvatski Studentski Politološki Forum (HSPF), organiziraju odlazak studenata u Posavinu. Studenti će u Posavini u dvodnevnoj posjeti (21. – 22. ožujka) obići gotovo sve općine.

Prema planu putovanja, prvo će posjetit Franjevački samostan sv. Marka na Plehanu kod Dervente, a zatim Spomen – park stradalnicima Drugog svjetskog rata i poraća odžačkog i podvučijačkog kraja u Posavskoj Mahali. Istog dana obići će Odžak, gdje je planirano druženje s mladima i prenoćište.

Narednog dana studenti će posjeti gospodarsko imanje u Kornici kod Bosanskog Šamcaa nakon toga i Franjevački samostan i muzej u Tolisi. Iz Tolise odlaze u Orašje gdje će se bolje upoznati s likom i djelom velikana hrvatskog glumišta, Ivom Gregurevićem.

Na koncu je planirana posjeta Posavskoj televiziji te gradu Brčkom.

Ideja je nastala jer su mladi iz Posavine zaključili da veliki broj njihovih kolega iz Hercegovine vrlo malo zna o tom području. Cilj putovanje je najprije upoznavanje tog kraja, a zatim i povezivanje Posavine i Hercegovine.

Za ovo putovanje vlada velik interes pa će mjesta uskoro biti popunjena.

Svi koji žele upoznati taj kraj ili dobiti više informacija o putovanju, mogu se javiti na adresu jedne od navedenih udruga.

Dnevnik.ba