Article_Top_970x250

Mostarska bolnica traži 38 medicinskih sestara, dva liječnika i farmaceuta

NEDOSTATAK KADRA

Mostarska bolnica traži 38 medicinskih sestara, dva liječnika i farmaceuta

lip 29, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru kojoj gravitiraju tri hercegovačke županije nedostaje mnogo medicinskih radnika. Tako je uprava najveće medicinske ustanove u Hercegovini raspisala konkurs putem kojeg traži liječnike, medicinske sestre...

Kako se navodi u konkursu, SKB Mostar traži dva doktora medicine u Centru za urgentnu medicinu i hitne prijeme, magistra farmacije u Službi za medicinsku opskrbu, te 38 medicinskih sestara, od kojih šest glavnih.

Glavne sestre potrebne su Kliničkom odsjeku za urološku onkologiju i rekonstruktivnu urologiju, Kliničkom odjelu za gastroenterologiju na Klinici, Odjelu za hematologiju, Odsjeku intenzivnog liječenja, te Stacionarnom odsjeku na Klinici za onkologiju i Kliničkom odjelu za endoskopsku kirurgiju, prenosi Klix.

Traže se medicinska sestra/tehničar u Centru za urgentnu medicinu i hitne prijeme, na Klinici za očne bolesti, na Klinici za kožne i spolne bolesti, na Klinici za kirurgiju, na Klinici za neurologiju, na Klinici za unutarnje bolesti s centrom za dijalizu, na Klinici za kirurgiju.

Potrebne su medicinske sestre i tehničari i na Klinici za psihijatriju, 2 izvršitelja, na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje, 9 izvršitelja, na Klinici za dječje bolesti 4 izvršitelja, na Klinici za infektivne bolesti 3 izvršitelja, na Klinici za unutarnje bolesti s centrom za dijalizu 3 izvršitelja, na Klinici za neurologiju 2 izvršitelja.

Konkurs je otvoren do 5. lipnja.

Podsjetimo kako je veliki broj liječnika i medicinskih sestra u posljednjih nekoliko godina napustio Bosnu i Hercegovinu, te zasnovao radni odnos u nekoj od Europskih zemalja. Zbog toga je u više navrata ukazivano na problem odljeva medicinskog kadra, koji bi mogao nedostajati BiH.

Istovremeno, medicinsko osoblje u Hercegovačko-neretvanskoj županiji preko sindikalnih organizacija ukazuje na to kako nisu zadovoljni položajem u kojem se nalaze, te ukazuju na moguće prosvjede, ali za sada od nadležnih institucija ne dolaze nikakve najave promjena.

Dnevnik.ba

Tagovi: