Article_Top_970x250

MOSTAR Održan seminar o tjelesnom odgoju

stručno usavršavanje

MOSTAR Održan seminar o tjelesnom odgoju

sij 11, 2018

Piše: Dnevnik.ba

dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Na seminaru o stručnom usavršavanju pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja/kulture, održanom u četvrtak u Mostaru, razgovarano je o vrednovanju i ocjenjivanju u nastavi tjelesne i zdravstvene kulture, zatim zajedničkoj jezgri nastavnih planova i programa, antropološkom integritetu i sociološkoj reperkusiji po djecu uzrasta 12 do 19 godina te motiviranju učenika u nastavi.

Seminar su organizirali Sportski savez Grada Mostara, Pedagoški zavod i Zavod za školstvo, uz potporu Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije.

Viši sportski menadžer Sportskog saveza Grada Mostara Dženan Šuta kazao je u izjava za medije kako su nastavnici pokazali zavidno znanje o tjelesno-zdravstvenom odgoju, a da su ovim okupljanjem željeli okupiti kolege kako bi oni između sebe razmijenili ideje koje će iskoristi u nastavi u svim školama.

- Vjerujemo da na ovaj način utječemo na nastavnike kako bi ih motivirali da lakše rješavaju probleme s kojima se susreću u školama - kazao je Šuta te dodao kako škole danas imaju jako loše uvijete rada.

Istaknuo je kako je ovo poziv svim sportskim aktivistima da sudjeluju u poboljšanju podizanja svijesti o značaju i usluzi tjelesne aktivnosti, a isto tako da oni koji su zakonski odgovorni da poduzmu sve kada je u pitanju poboljšanje uvjeta rada.

Podcrtao je kako edukacija nastavnika doprinosi kvaliteti nastave, što u konačnici vodi ka poboljšanju života mladih ljudi na području grada Mostara, a i šire.

Upitan imaju li djeca dovoljan broj sati tjelesnog odgoja u školama, kazao je kako nemaju, no da se to može nadoknaditi kroz neke druge aktivnosti, odnosno sekcije koje ima većina škola. 

Na seminaru su sudjelovali nastavnici-profesori tjelesnog i zdravstvenog odgoja/kulture s područja HNŽ-a, a predavanja su održali nastavnici s Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru i Nastavničkog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru te predavači iz Pedagoškog zavoda i Zavoda za školstvo Mostar.

Partner seminara je Japanska agencija za međunarodnu suradnju - JICA.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250