Article_Top_970x250

Mostar: Novi ciklus obuke za CNC programere u INTERA Tehnološkom Parku

obrazovanje

Mostar: Novi ciklus obuke za CNC programere u INTERA Tehnološkom Parku

velj 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Polaznici će imati i priliku izraditi elemente na CNC strojevima za koje su napravili programe čime će steći znanja neophodna za samostalan praktičan rad.

Posljednjih nekoliko godina svijet proizvodnje se značajno promijenio i danas je nazamisliv bez alatnih strojeva kojima se upravlja pomoću računala. CNC tehnologije su u procese proizvodnje i obrade metala, drveta i drugih materijala uvele promjene koje su rezultirale sve većom potražnjom za zanimanjima CNC operatera i CNC programera.

Prateći taj trend, INTERA Tehnološki Park već godinama svojim korisnicima pruža znanja iz ovih područja kroz HTEC centar. Kako bi i početkom ove godine polaznici dobili priliku za stjecanje vještina CNC programera, u ponedjeljak, 25.2.2019. godine u 17h u prostorijama INTERA TP-a započet će 11. ciklus ove obuke, prenosi Fena.

Tijekom 50 školskih sati, polaznici će od iskusnih predavača moći steći znanja koja CNC programer mora posjedovati za operacije tokarenja (turning), glodanja (milling), tokarenja-glodanja (turn-mill) te rezanja žicom (wire cut).

Polaznici će imati i priliku izraditi elemente na CNC strojevima za koje su napravili programe čime će steći znanja neophodna za samostalan praktičan rad. Osim znanjima i vještinama, kroz obuku se nudi i pristup potencijalnom zaposlenju kroz kontakte s poslodavcima o čemu svjedoče i pozitivna iskustva polaznika prethodnih ciklusa.

Svi zainteresirani za obuku za CNC programera sve detaljne informacije o programu i samoj prijavi mogu dobiti na [email protected].

Dnevnik.ba

Tagovi: